Dizi

Dizi Önerileri: Friends

Published

on

Amerikan yapımı bir sit-com dizisi olan Friends, başrollerinde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc ve David Schwimmer’in oynadığı, 6 arkadaşın başından geçenleri anlatır. Komedinin yanı sıra dizide aşk, hüzün gibi birçok konu da anlatılır. İlk bölümü 1994 yılında yayınlanan Friends, 236 bölüm yayınlanıp 10 sezon devam ettikten sonra 2004’te finalini yapmıştır. Birçok kez Primetime Emmy ödüllerine aday gösterilmiş olup aynı zamanda da birçok en iyi televizyon programları listelerinde yerini almayı başarmıştır. Eski bir dizi olmasına rağmen günümüzde yoğun bir ilgi görmektedir.

Jennifer Aniston’un canlandırdığı tam bir moda düşkünü olan Rachel Green, dizinin ilk bölümünde kendi düğününden kaçıp ortaokuldan beri en yakın arkadaşı olan Monica’nın yanına gelir ve onunla birlikte yaşamaya başlar. Bundan sonra kendi hayatını kendi kurması gerektiğini anlar ve gerçek hayata atılır.

Courteney Cox’un canlandırdığı Rachel’in ev arkadaşı olan Monica Geller, bu arkadaş grubunun annesi gibidir. Aşçı olarak hayatını sürdürmekte olup bir yandan da özel hayatını nasıl kuracağına dair şüpheleri vardır. Tam bir mükemmeliyetçi olan Monica aynı zamanda da çok rekabetçi biridir ve her şeyde en iyi olmak ister. Bu yüzden arkadaşlarıyla ara sıra tartışır.

 

David Schwimmer’in canlandırdığı dizide Monica’nın erkek kadeşi olarak gördüğümüz Ross Geller, sevdiklerine karşı çok nazik olup aynı zamanda da sakarlıklarıyla kendini komik duruma düşürür. Mesleği paleontolog olan Ross mesleği ve kendini birçok kez komik duruma düşürmesi yüzünden arkadaşlarının alay konusu olur.

Lisa Kudrow’un canlandırdığı Monica’nın Rachel’den önceki ev arkadaşı olan Phoebe Buffay, hayatını kaybeden sevdiklerinin ruhlarının onlarla iletişime geçtiğine inanan, saf ve şaşkın bir masözdür ve aynı zamanda da hepsinin birlikte takıldığı, vazgeçilmez yerleri olan Central Perk adlı kafede gitar çalıp şarkı söylemektedir.

Matthew Perry’nin canlandırdığı Ross’un lise ve eski ev arkadaşı olan Chandler Bing, şu anda Joey’le ev arkadaşıdır ve bazı sebeplerden ötürü bırakamadığı ve sevmediği bir işte çalışmaktadır. Tam bir şaka makinesi olan ve her şeyle dalga geçebilme yeteneğine sahip olan Chandler dizide şakalarıyla bilinir.

Matt LeBlanc’ın canlandırdığı Chandler’in ev arkadaşı olan Joey Tribbiani, Rachel gibi bu arkadaş grubuna sonradan katılan, kariyeri sallantılı olan ve çapkın bir aktördür. Joey için yemek demek her şey demektir ve özellikle sandviçlere karşı ayrı bir zaafı vardır.

 

ENG:

Friends is an American sitcom television series with an ensemble cast starring Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc and David Schwimmer. The Show revolved around six friends’ experiences. There are also love and sadness as well as comedy in Friends. It’s first episode established in 1994 and it ended in 2004 with 10 seasons(236 episode). The series was nominated for several Primetime Emmy Awards and it achieved taking part of several best tv series of all time lists. Although it is an old tv series, it has great interest of people.

Jennifer Aniston plays Rachel Green, who is a fashion addict, runs from her own wedding and goes to her best friend from secondary school and they start to live together in the first episode. She realize that she has to build her own life and begins to work.

Courteney Cox plays Monica Geller, who is Rachel’s flatmate, is the mother of this group of friends. She maintains her life as a cook and at the same time she has doubts about how will she build her private life. Monica is a perfectionist and competitive person and she wants to be the best in everything. Because of this she fights with her friends.

David Schwimmer plays Ross Geller, who we see as Monica’s brother in tv series, is very polite to his friends and he is laughed at because of his clumsiness. Ross becomes an object of derision because of his clumsiness and his job which is paleontolog.

Lisa Kudrow plays Phoebe Buffay, who is the former flatmate of Monica before Rachel, believes that the souls of dead people communicate with them. She is a pristine and goofy masseuse and also she plays guitar and sings song in Central Perk where they all hang out.

Matthew Perry plays Chandler Bing, who is an old friend of Ross from high school and his old flatmate, lives with Joey now and works in a job, which he doesn’t like, but he can’t quit for some reason. He is known with his jokes. He is like a joke machine and he has an ability that he can make fun of everything.

Matt LeBlanc plays Joey Tribbiani, who is Chandler’s flatmate, joined this group of friends later as Rachel. He is a flirtatious actor whose career is rocking and Food means everything for him especially sandwiches.

Yazar: Kadir Mert Mavuk 

Trendler

Exit mobile version