Connect with us

Kitap

OKUYAY’ın Adana, Ankara ve İstanbul’daki Projeleri!

Published

on

OKUYAY PLATFORMU’NUN ADANA, ANKARA ve İSTANBUL’DA DESTEKLEYECEĞİ PİLOT PROJELER, OKUYAY KONUŞMALARI 8’DE TANITILIYOR!

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) destekleyeceği pilot projeler OKUYAY Konuşmaları 8’de tanıtılacak. 16 Haziran Salı akşamı saat 18.30’da online gerçekleşecek OKUYAY Konuşmaları 8’de; Adana, Ankara ve İstanbul’da farklı hedef kitlelere yönelik pi­lot projelerin yürütücüleri projeleri­ni­n amaçlarını, yöntemleri­n­i, faal­iyetleri­ni­ ve uygulama alanlarını anlatacaklar. Katılımın ücretsiz olduğu “Üç Şehir Dört Proje” başlıklı etkinlik Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecek ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Okuyay'ın Adana, Ankara ve İstanbul’da ki Projeler !


Türkiye Yayıncılar Birliği’nin T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı hibesiyle hayata geçirdiği OKUYAY Platformu, okuma kültürünü yaygınlaştırmaya çalışan STK’lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa’daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor. OKUYAY Platformu’nun etkinlikleri ve çalışmaları online olarak hız kesmeden devam ediyor.

AB-TR Logo


Okuma Kültürü Anket­ ve STK Hari­talaması sonrasında bir STK eğitimi düzenleyen OKUYAY Platformu, eğitimin ardından açtığı başvurular sonucunda Adana, Ankara ve İstanbul’da hibe almaya hak kazanan dört pilot projeyi­ hayata geçirmeye hazırlanıyor. 16 Haziran 2020 Salı akşamı saat 18.30’da online olarak gerçekleşecek OKUYAY Konuşmaları’nın 8.sinde, Adana, Ankara ve İstanbul’da farklı hedef ki­tlelere ulaşacak pi­lot projelerin yürütücüleri projeleri­ni­n amaçlarını, yöntemleri­n­i, faal­iyetleri­ni­ ve uygulama alanlarını anlatacaklar. Adana’dan Cemil Sobacı-Nöbetçi Kütüphane “Süper Okurlar”; Ankara’dan Merve Yavuzdemir-Kütüp-Anne Platformu “Kütüphane Şehri”; İstanbul’dan Gizem Kıygı-Şehir Dedektifi İnisiyatifi “İstanbul’u Okuyorum” ve Nilay Yılmaz “Sıradışı Meydan Okumalar” adlı projelerini tanıtacaklar.

Okuma kültürünü yaygınlaştırmak için çalışan STK ve aktif vatandaşlara ­ilham verecek pi­lot proje sunumları, Zoom uygulaması üzerinden herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. “Üç Şehir Dört Proje” başlıklı etkinlik ayrıca Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

 

Bilgi için: okuyayplatformu.com                            facebook.com/okuyayplatformu                                                instagram.com/okuyayplatformu        twitter.com/okuyayplatformu


 

Okuyay'ın Adana, Ankara ve İstanbul’da ki Projeler !


OKUYAY PLATFORMU HAKKINDA

Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu, ülkemizde okuma kültürünün yaygınlaştırılmasını çalışma konularından biri haline getiren Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın yürüttüğü Sivil Toplum Sektörünün Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında alınan hibeyle kuruldu. Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu, okuma kültürünü desteklemeye çalışan STK’lere, aktivistlere, gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa’daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.

Çalışmalarını, Türk Kütüphanecileri Derneği (TKD), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Kadıköy Belediyesi ve Kingston Üniversitesi (Birleşik Krallık) ortaklığıyla gerçekleştirecek olan OKUYAY Platformu; okuma kültürünü yaygınlaştırmak için Türkiye’nin seçilecek 4 bölgesinde çocukları, ebeveynleri, öğretmenleri, kamu kuruluşlarını, kütüphaneleri ve sivil toplumu, yayıncılık paydaşlarıyla bir araya getirerek pilot uygulamalar yapacak. Proje sonunda hazırlanacak olan “Okuma Kültürünü Geliştirmeye Yardımcı Kılavuz”un ise bu alanda önemli bir başvuru kaynağı olması ön görülüyor.

OKUYAY Platformu, İstanbul Taksim’deki çalışma ofisinde düzenlediği toplantılar ve etkinliklerle, okuma kültürünü geliştirmeye destek olabilecek STK, aktivist ve gönüllüleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda platform bünyesinde kurulacak “Okuma Kültürü” konulu kitaplık ise araştırmacıların kullanımına açık olacak. 2 yıl sürecek projenin tamamlanmasının ardından OKUYAY Platformu’nun Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından sürdürülmesi hedefleniyor.

 

Diğer Haberlerimize Buradan Ulaşabilirsiniz