Connect with us

Kültür & Eğlence

Genç Sanatçılar “Don’t Stop Me Now” Müzikli Gösterisi ile Büyüledi

Published

on

 ENKA Vakfı’nın kültür sanat alanındaki markası ENKA Sanat’ın katkıları ile bir araya gelen Leipzig Operası Çocuk Korosu ile Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu, 12 ve 13 Şubat’ta “Don’t Stop Me Now” başlıklı performans ile sanatseverlerin karşısına çıktı. İki ülkenin genç sanatçılarını bir haftalık sanat kampının ardından aynı sahnede buluşturan gösteri, ENKA Oditoryumu’nu dolduran çok sayıda sanatseverden büyük ilgi gördü.

 ENKA Sanat, Almanya ve Türkiye’den 150’yi aşkın genç sanatçıyı bir haftalık sanat kampında bir araya getirdi. Leipzig Operası Çocuk Korosu ile Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu’nu ilk kez 2016 yılında bir araya getiren “Weit, weit, weg. Zuhause. / Çok Çok Uzaklarda. Evinde” projesinin ikinci ayağını oluşturan buluşmada iki ekip hem kültürel paylaşımlarda hem de müzikal becerilerini geliştiren sanatsal çalışmalarda bulundu. Proje, 12 ve 13 Şubat’ta gerçekleştirilen ve müzik sayesinde daha iyi bir dünyaya kavuşulan 2040 yılını konu edinen “Don’t Stop Me Now” başlıklı müzikli gösteriyle son buldu. Rengârenk kostümleri, koreografisi ile öne çıkan gösteride İki ülkenin çocukları “Dere Geliyor Dere” şarkısını izleyenlerin de katılımıyla Türkçe seslendirdi. Gösterinin yönetmenliğini Anett Krause üstlenirken, Leipzig Operası Çocuk Korosu Sophie Bauer, Barış İçin Müzik Gençlik Korosu Ceyda Çekmeci, Orkestra Samuel Matus şefliğinde sahne aldı.

 ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu yaptığı açılış konuşmasında, ENKA Vakfı olarak eğitimin yanı sıra sporun ve sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inandıklarını, özellikle de genç nesillerin bu üç temel alandan maksimum fayda sağlamaları için çalıştıklarını belirtti.

Mimaroğlu konuşmasında kurumun genç sanatçılara verdiği desteği şu sözlerle ifade etti: “Yıl boyu sayısız çocuğu ve genci etkinliklerimizde ücretsiz ağırlıyor, Barış İçin Müzik başta olmak üzere genç sanatçılara sahnemizi açıyoruz. Az sonra izleyeceğiniz gösteri de bunlardan bir tanesi… Hep birlikte Leipzig Operası Çocuk Korosu ve Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu’ndan 150’yi aşkın gencin iki ülke arasında sanat aracılığıyla kurduğu köprüye şahit olacağız. Bu projeyi ayağa kaldıran tüm kurum temsilcilerine ve ekiplere, genç sanatçılara, Vakfımız, ENKA Sanat ve ekibim adına sonsuz teşekkür ederim.”

 Mimaroğlu’nun ardından söz alan Barış İçin Müzik Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Yeliz Baki ve Leipzig Operası Çocuk Korosu Direktörü Sophie Bauer, ülkeler arasında gelişen iş birlikleri ve değerli dostlukların, dünya barışının geleceği açısından önemini vurguladı.


Sitemizdeki diğer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.