Connect with us

Kitap

İbrahim Bakırhan Yeni Kitabı Da Vinci’nin Darphanesi İle Okuyucuyla Yeniden Buluştu

Published

on

Halkla İnsan Olmak için Yazan İbrahim Bakırhan, Da Vinci’nin Darphanesi Kitabında Sıradışı Bir Kalpazanlık Öyküsü Anlatıyor

Yıllarca yurtdışında yaşadıktan sonra yeniden Türkiye’ye dönen Bakırhan’ın, insanların yaşadığı deneyimleri hikâyeleştirmek adına çıktığı yazarlık yolculuğunda, daha önce kaleme aldığı Kimsesizler Adası okuyucu tarafından çok sevilmişti. Hayatın insanların önüne koyduklarını hikâyeleştirmeye Da Vinci’nin Darphanesi ile devam eden yazar, bu defa okuyucuyu sürükleyici bir maceranın ortasına sürüklüyor. İtalya Merkez Bankası darphane çalışanı olan Giancarlo’nun macera dolu hayat hikâyesini anlatan Bakırhan, İnkilâp Kitabevi etiketiyle yayınlanan bu kitabını okuyucuyu şaşırtan bir sonla bitiriyor.

İbrahim Bakırhan’ın Etkileyici Kaleminden Bir Hayat Hikâyesi

Da Vinci’nin Darphanesi’nde yetim ve öksüz bir şekilde hayatına devam etmeye çalışan ana karakter Giancarlo Machiavelli’nin, bir kalpazana dönüşünü kaleme alan Bakırhan, tehlikeli ama dahice planlanan bir girişimi sözcükleriyle resmediyor. Nabzı yüksek aksiyon sahneleri ile okuyucuya mafya, emniyet, din ve devlet büyüklerinin dahil olduğu bir kaos sunan yazar, okuyucunun bir solukta bitireceği akıcı kalemiyle enerjisi yüksek bir öykü sunuyor.

Da Vinci’nin Darphanesi

Da Vinci’nin Darphanesi

İbrahim Bakırhan Kimdir?

1984 İstanbul doğumlu olan Da Vinci’nin Darphanesi kitabının yazarı İbrahim Bakırhan, hayatının büyük bir bölümünü özellikle Güney Amerika ve Güney Avrupa ülkelerinde geçirmiştir.  Daha sonra aldığı bir kararla yeniden Türkiye’ye dönüp, hayatın insanların önüne koyduklarını hikâyeleştirmeye başlamıştır. Bunu yaparken “Tarafsız insan olmak!” prensibinden ödün vermeden “Halk insanı olmak değil, Halka insan olabilmek önemli!” anlayışını benimsemektedir. Bakırhan, roman yazarlığının yanı sıra senaristlik yapmaktadır. Uluslararası film platformlarında devam eden proje ve tasarımları mevcuttur. Bakırhan İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Katalanca, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.