Connect with us

Sanat

“İstanbul’un İzleri” Gama Galeri’de İzleyici ile Buluşuyor

Published

on

Gaia Art Project Sanat İnisiyatifi “İzler” serili çalışmalarının sonuncusu olan “İstanbul’un İzleri” ismini verdikleri son sergilerini 14 OCAK-11 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA Gama Galeri’de izleyicileriyle buluşturuyor.
“İstanbul’un İzleri”
Melike UÇKU’nun ‘’İstanbul’un İzleri’’ sergi projesi için çıkış noktası, mekanla birlikte içinde anıları da barındıran İstanbul’dur. Katmanların, dokuların ve simgelerin yer aldığı tuval üzeri akrilik boya çalışmalarının yanı sıra yine tuval üzerine karışık teknik uygulayacağı bir küçük grup iş ile İstanbul’un kendi belleğinde oluşturduğu izleri aktarmıştır.
“İstanbul’un İzleri”
Hüseyin RÜSTEMOĞLU, ilham kaynağı İstanbul’un zamansız haline odaklanıyor.” İstanbul’un izleri “projesiyle insan bedeni ve çıplaklığını şehirle buluşturan sanatçı; hem şehri hem de insanoğlunun şehir üzerindeki yerini/rolünü sorguluyor. Sanatçı, bedenlerin özünde İstanbul’u da yeniden keşfe çıkıyor. Kendi bedenini de dahil ettiği oto portrelerinde ve diğer eserlerinde kıyafetten arınmış haliyle de zaman kavramını sorguluyor. Multidisipliner çalışmalar sergileyen Zeynep Seda DİNÇAY ise, İstanbul’un İzleri sergisinde, İstanbul’un yok olan doğasına ve kültürel değerlerine gönderme yaptığı seramik ve gravürleri ile izleyici ile buluşmaktadır.