Connect with us

Sanat

Mamut Art Project’in 2020 Edisyonu Yenilenen Yapısı ve Heyecan Verici Seçkisiyle Başladı

Published

on

Mamut Art Project’in 2020 edisyonu, bugün (27 Ekim, Salı) yeni mekanı Yapı Kredi Bomontiada’da ve çevrimiçi platformunda başladı. Pandemi koşullarına uygun olarak tasarlanan yenilenen yapısıyla Mamut, iki farklı platformda 8 Kasım 2020 tarihine kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye genelinde 8 yıldır kesintisiz olarak bağımsız yeteneklere sergi alanı sunmanın yanı sıra, portfolyo günleri, sağladığı süresiz danışmanlık ve iletişim desteği ile sanatçılarını sanat profesyonelleriyle buluşturan Mamut Art Project’te bu yıl 1.500 başvuru arasından seçilen 49 sanatçı yer alıyor. Pandemi şartlarına uygun bir ziyaretçi sistemi ve sadeleştirilmiş sergi tasarımı oluşturan Mamut Art Project, sunduğu bu yeni yapıda sanatçılara atölye formatında yer verilirken, ziyaretçilerin randevu alarak eserleri ücretsiz deneyimlemelerini sağlıyor.

mamut

Kendini sürekli yenileyerek daha fazla sanatçıyı sektöre kazandıran ve İstanbul’un sanat haritasında heyecanla takip edilen Mamut Art Project, 2020 edisyonundaki 400’e yakın eserden oluşan zengin seçkiyi fiziksel mekanının yanı sıra mamutartproject.com üzerinden kurduğu çevrimiçi platformuna taşıyor. Mamut, internet sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden sanatçıları ve sanatseverleri birbirinden farklı formatlarda bir araya getirerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda sanatçılarıyla ilgili kaynak oluşturan ve ilgilenenlere ücretsiz sanat danışmanlığı hizmeti veren çevrimiçi platform, önümüzdeki dönemde içeriğini genişleterek Mamut sanatçılarını dünyanın her yerinden sanatseverlerle buluşturacak.

Kurulduğu günden bu yana birlikte düşünmeyi, üretmeyi ve paylaşmayı teşvik eden bir platform olarak, sanatın her dalından en yaratıcı ve üretici örneklere ev sahipliği yapan Yapı Kredi bomontiada’da ve çevrimiçi platformda sunulan işler arasında seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere birçok alanda üretimler yer alıyor. Sanatseverler bu sene Mamut’un 8. edisyonunda değişen dünya koşulları, ekoloji, yeni form ve yapı arayışının ışığında; ses algısı, küresel sorunlar odağında insan gibi güncel konuların özgün yorumlarını deneyimleyebilecek. istanbul arnavutköy escort

Her yıl alanında uzman isimlerden jüri üyeleri tarafından belirlenen sanatçılara disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkânı sunan Mamut Art Project’in bu yılki jürisinde; Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Programı Koordinatörü, sanatçı ve müzisyen Selçuk Artut, küratör, yazar ve SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra, sanatçı
Aslı Çavuşoğlu; artSümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, OMM – Odunpazarı Modern Müze’nin kurucusu ve koleksiyoner Erol Tabanca bulunuyor.

Mamut Art Project 2020 ile ilgili duyuruları takip etmek ve randevu almak için mamutartproject.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Mamut Art Project’in 2021 edisyonu için başvuru tarihleri 8 Kasım 2020 tarihinden sonra internet sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden duyurulacaktır.

 

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz