Connect with us

Tiyatro

Sofita Tiyatro: Tiyatroya Bir De Sofita’dan Bakın!

Published

on

Tiyatro sanatına ve sektörüne yönelik özgün bir Youtube kanalı yayına başlıyor: SOFİTA

Türkiye’de tiyatro alanındaki en yetkin ve en aktif kültür insanlarından biri olan tiyatro eleştirmeni Ragıp Ertuğrul’un hazırladığı program, tiyatronun gündemindeki konuları, olayları en can alıcı yönleri ve eleştirel bakış açısıyla yine tiyatro sektöründen konuklarıyla birlikte ele alıyor.

Sofita

Sofita – Ragıp Ertuğrul

SOFİTA’da tiyatro üzerine renkli ve eleştirel sohbetlere hazır olun!

SOFİTA kanalının kurucusu Ragıp Ertuğrul halen Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı olup aynı zamanda Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC)’nin de Yönetim Kurulu Üyesi. Ertuğrul 2018 yılında kültür sanat yazarı Gökay Genç ile birlikte REST Tiyatro’yu kurdu. REST Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen Ragıp Ertuğrul, 2018 yılında Çek asıllı ünlü roman yazarı Milan Kundera’nın “Jacques İle Efendisi”, 2019 yılında da çağdaş Fransız oyun yazarı Joel Pommerat’nın “Tüccarlar” adlı oyunlarını sahneye koydu. Ragıp Ertuğrul, SOFİTA kanalının SOFİTA Studio başlığı altındaki programında sahne sanatları alanındaki çalışmalara ve konulara eleştirel bir bakış getirecek, konuklarına da bu pencereden sorular yönlendiriyor. SOFİTA Studio, her Çarşamba yeni bir bölümüyle yayına girecek.

SOFİTA Youtube Kanalında Seyirciyi Çeşitli İçerikler Bekliyor! 

Videolara GFTVcam kanalımızdan da erişebilirsiniz…

REST Tiyatro’da hem yardımcı yönetmenlik hem de görsel tasarım yönetmenliği yapan Gökay Genç de yine SOFİTA youtube kanalında SOFİTA Prömiyer başlığı altında sezonun yeni oyunlarını izleyip oyunun yaratıcı ve icracı ekibiyle ayaküstü sohbet ediyor. SOFİTA Prömiyer’in youtube üzerinden SOFİTA aboneleri ve sanatseverlerle buluşturduğu ilk oyun Yunanlı oyun yazarı Andreas Flourakis’in Esen Özman tarafından çevirisi yapılan ve sahneye taşınan “Yapraklar” adlı oyunu.

Sofita

Sofita – Ragıp Ertuğrul

SOFİTA’da tiyatro üzerine renkli ve eleştirel sohbetlere hazır olun! Sezonu ve tiyatro gündemini SOFİTA’dan takip edin!