Connect with us

Gündem

Begüm Cânâ Özgür ile Dokuma Atölyesi

Published

on

İstanbul Modern ve Kraliyet Sanat Koleji – Royal College of Art (RCA), tekstil ile teknoloji ilişkisine odaklandığı çevrimiçi “Üretim Yoluyla Düşünmek” adlı etkinlik dizisi 23 Haziran’da Begüm Cânâ Özgür ’ün dokuma atölyesi ile devam ediyor. Tekstil alanındaki yeni yöntem ve sistemleri, zanaat ile 21. yüzyıl teknolojilerinin kesişiminde keşfetmeyi amaçlayan etkinlik dizisine sanatçı Begüm Cânâ Özgür konuk olacak.

Begüm Cânâ Özgür

Çevrimiçi atölyede katılımcılar, kültürel geleneklerimizden biri olan dokumanın yaşantımızda ne şekilde yer bulabileceğini araştırmak üzere, basit dokuma tezgâhlarında çalışarak, temel teknikleri öğrenecek ve uygulayacak. Atölyeye katılanlan, zihinleriyle baş başa kalıp, elleri ile düşünmenin meditatif etkisini deneyimleyecek.

Begüm Cânâ Özgür

İstanbul’dan Londra’ya ”Üretim Yoluyla Düşünmek”

İstanbul Modern’in Kraliyet Sanat Koleji ile birlikte yürüttüğü proje, farklı alanlarda uzman, sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve yaratıcı bireyleri bir araya getirirken, geleceğin zanaatları için işbirliğine dayalı bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Kamuya açık olarak düzenlenen çevrimiçi seminer ve atölye çalışmaları dizisinde, teknoloji-zanaat ilişkisine odaklanılıyor. Bu kapsamda katılımcılara kültürler arası yeni bilgi ve becerilerin aktarılacağı bir platform sunulması amaçlanıyor.