Connect with us

Genel

Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!

Published

on

Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!

Bağımsız üniversite araştırma kuruluşu ÜniAR’ın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda (TÜMA 2020) öğrenciler üniversitelerine karne verdiler. Araştırmaya Türkiye’deki toplam 192 devlet ve vakıf üniversitesinden 39 bin 386 öğrenci katıldı. Son üç yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi öğrencilerinin üniversitelerine yönelik memnuniyetlerinin arttığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre, 2018 yılında vakıf üniversiteleri arasında genel memnuniyette 44’üncü sırada olan Beykoz Üniversitesi, TÜMA 2020 araştırmasında 32’inci sıraya yükselip C notu aldı. Öğrenci merkezli bir üniversite olmalarının bu başarıyı getirdiğini belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman,  “Tercih döneminin çok yaklaştığı bugünlerde üniversite tercihlerini yapacak öğrencilerimiz bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalı” dedi.

 

 

Üniversite adayları tercihlerini yapmak için gün sayıyor. Aileler ve öğrenciler, kendileri için en uygun üniversiteyi seçmek adına büyük bir çaba sarf ediyorlar. Adaylar tercihlerini yaparken daha önce o üniversitede öğrenim görmüş ya da görmekte olan öğrencilerin görüşlerine de çok önem veriyorlar. Bağımsız üniversite araştırmalarıyla gündeme gelen Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) son araştırması bu noktada adaylara büyük ışık tutuyor.  ÜniAR’ın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda [TÜMA-2020], öğrenciler üniversitelerine karne verdiler. Öğrenciler, üniversitelerini yerleşke ve yaşam doyuruculuğundan akademik destek ve ilgisine, kişisel gelişim ve kariyer desteğinden öğrenme imkan ve kaynaklarına kadar birçok açıdan değerlendirdiler.


Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!


39 bin 386 öğrenciyle görüşüldü

TÜMA 2020 araştırması için, 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere 192 üniversitenin seçilen fakültelerinde yüzde 52.1’i kadın, yüzde 47.9’u erkek toplam 39 bin 386 öğrenciyle görüşüldü. Bu yıl beşincisi yapılan araştırmada öğrencilerden 6 kategoride üniversitelerini değerlendirmeleri istendi. Öğrenciler üniversitelerine kendilerine sunduğu olanaklara göre A+’dan F’ye kadar not verdiler. Bu notlar sonunda Türk üniversitelerinin tamamının genel memnuniyet durumu ortaya konulurken, devlet ve vakıf üniversiteleriyle birlikte fakülte bazında da özel sonuçlar ortaya çıktı.


Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!


Beykozluların memnuniyeti arttı

TÜMA 2020 araştırması, Türkiye’nin en etkin vakıf üniversitelerinden olan Beykoz Üniversitesi’ne yönelik öğrencilerinin gittikçe artan memnuniyetini de ortaya koydu. Son üç yılda bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerini artan memnuniyetleriyle araştırmada daha yüksek sıralara taşıdılar. Araştırmaya göre, 2018 yılında vakıf üniversiteleri arasında genel memnuniyette 44’üncü sırada olup D notu alan Beykoz Üniversitesi, 2020 yılında 32’inci sıraya yükselip C notu aldı.


Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!


Notları hep yükseldi

TÜMA Araştırması’nın odaklandığı 6 özel alanda da Beykoz Üniversitesi sıralama ve notunu yükseltti. Örneğin 2018 yılında “akademik destek ve ilgi” kategorisinde 34’üncü sırada olup B notu alan Beykoz Üniversitesi, aradan geçen 3 yılda bu alandaki notunu A’ya çıkarıp 18’inci sıraya yerleşti. “Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet” kategorisinde ise üniversite 13 basamak birden atlayarak A notu almaya hak kazandı.  Beykoz Üniversitesi “yerleşke ve yaşamın doyuruculuğu” alanında son yıllarda yaptığı yatırımın sonuçlarını da gördü. Öğrencileri 2020’deki araştırmada üniversitelerine bu alanda da geçer not verdi.


Öğrenciler ve Akademisyenlerden Beykoz’a Tam Not


“Başarımız tesadüfi değil”

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “ÜniAr bağımsız ve güvenilir bir araştırma merkezi. Titiz çalışıyorlar; objektif ve cesur çalışmalar yapıp sonuçlarını kamuoyuyla paylaşıyorlar. Sonuçlar Türkiye geneline bakıldığında bizim için 2018’den bugüne istikrarlı bir memnuniyet artışı gösteriyor. Bu tesadüfi bir başarı değil” dedi.  Beykoz Üniversitesi’ne yönelik son üç yılda memnuniyet artışının temelinde öğrenci odaklı anlayışlarının olduğunu belirten Durman, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Her kademedeki akademik kadromuzla öğrencilerimizle sürekli iletişimde olan bir üniversiteyiz. Bu objektif değerlendirmenin bize yansıyan olumlu sonucunun arkasında öğrencilerimizle kurduğumuz iyi diyalog ve öğrenci merkezli bir üniversite oluşumuz var. Yıllara göre yükselen memnuniyet grafiğimiz öğrenciyle iletişim kanallarımızın açık olması ve sorunlarla ivedilikle ilgileniyor ve buluyor olmamızdan geliyor. Öğrencilerimizin de sağduyu ve objektif değerlendirmesi bizi bu anlamda sevindirdi. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik, idari kadromuza ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”


  Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!


“Yeni adaylar dikkat etmeli”

Üniversite tercihi aşamasında olan adaylar için de bu objektif araştırma sonuçlarının önemli olduğunun altını çizen Rektör Durman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizin bilinçli, objektif değerlendirmeleriyle gerçekleştirilen bu araştırmanın sonuçları, yeni üniversite adayları için de çok kıymetli. Tercih döneminin çok yaklaştığı bugünlerde üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler, bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerimizin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalı. Araştırmadaki bağımsız verileri kendi tercihlerini değerlendirirken verecekleri bu hayati karara ışık tutacak bir rapor olarak görüyorum. Bu açıdan da YÖK ve ÜniAr gibi kurumların yapmış olduğu araştırma sonuçlarını değerli buluyor ve bu araştırma bağlamında ÜniAr’a teşekkürlerimi sunuyorum.”


  Öğrenciler ve Akademisyenlerden Beykoz’a Tam Not


Rektörler de değerlendirildi

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda [TÜMA-2020] öğrencilere öğrenim gördükleri üniversitenin rektörünü değerlendirmeleri amacıyla 10 maddeden oluşan “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği” uygulandı. Yapılan analiz sonrasında en yüksek skorları alan ve üniversitelerinde göstermiş oldukları üstün performanslardan dolayı 3 rektör ÜniAr Altın Ödül’e; 4 rektör ÜniAr Gümüş Ödül’e; 5 rektör ÜniAr Bronz Ödül’e layık bulundu. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman öğrencilerin tercihleriyle bronz ödüle layık görüldü.


Beykoz Üniversitesi’nin Memnuniyet Karnesi Başarılı!


Uzaktan eğitim başarısı

Öte yandan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) nisan ayı başında 18 bin üniversite öğrencisiyle yaptığı ‘uzaktan eğitim’ araştırmasında da Beykoz Üniversitesi, pandemi döneminde uzaktan eğitim süreçlerini en iyi yöneten ikinci vakıf üniversitesi olmuştu. Online anket yöntemiyle 15 farklı fakülte türünü kapsayacak şekilde yapılan araştırmada, öğrencilere uzaktan eğitimle ilgili sorular yöneltilmişti. ÜniAr’ın “Gençler Dersler Nasıl Gidiyor?” araştırmasına göre, Beykoz Üniversitesi öğrencileri üniversitelerinin uzaktan eğitim performansıyla ilgili birçok soruya  Türkiye ortalamasının iki katı puan vererek, üniversitelerinin bu konudaki başarısını tescillemişlerdi. Örneğin araştırmaya katılan öğrenciler, “Uzaktan Eğitim Sürecindeki Açıklama ve Bilgilendirmelere”, Türkiye ortalamasında 2.6 puan verirken, Beykoz Üniversitesi öğrencileri üniversitelerine 4.2 puan vermişti. “Uzaktan Eğitim Hazırlığı”nın 163 üniversitedeki ortalaması 2.3 puan olurken Beykoz Üniversitesi 4.1 puan almıştı.

 

Diğer Haberlerimize Buradan Ulaşabilirsiniz