Connect with us

Gündem

Çeşitli Sanatçıların Eserleri Vans X MoMA Koleksiyonun’da

Published

on

Eylül ayındaki ilk işbirliğinin ardından, MoMA (Modern Sanat Müzesi) ve orijinal aksiyon sporları markası ve yaratıcı ifadenin savunucusu Vans, ikinci bir ayakkabı ve giyim koleksiyonunu hayata geçirdi.

Koleksiyonun ikinci bölümü Edvard Munch, Jackson Pollock, Lybov Popova ve Faith Ringgold’un etkileyici sanat eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Dünyaca ünlü sanatçıların çeşitli çalışmaları, Vans’in klasik ayakkabı ve giyim stillerinde özenle sergilenecek.

MoMA

Vans Küresel Ayakkabı Tasarım Başkanı Angie Dita, “MoMA ile işbirliğimiz, eserler ve ayakkabı modelleri arasında gerçek bir bağlantı sağlamak için hem işleri hem de ayakkabıları seçerken birlikte çalışmayı içeren gerçek bir ortaklıktır” dedi. “Faith Ringgold, ayrıntıları anlatıya uyarlamak için hem Vans dizayn ekipleri hem de MoMA ekibiyle yakın bir şekilde çalıştı.”

Norveçli bir ressam Edvard Munch dünyaca ünlü eseri “Çığlık 1895” Vans X MoMA koleksiyonunda yerini alıyor. “Doğanın sonsuz çığlığını” ve endişeyi yansıtan eserin tekrarlı baskı bir versiyonu, Vans Era’nın kanvas panellerinin her birinde, Old Skool sırt çantasında, kısa kollu tişört ve kapüşonlu üstte yeniden hayat buluyor.

Jackson Pollock, yüzeylere fiziksel bir şekilde boyalı ipleri fırlatıp dökerek yapılan aksiyon resminin Jackson Pollock’un “One: Number 31, 1950” isimli eseri, Vans Authentic modelini tamamen kaplayan bir uygulama yeniden tasarlanıyor. Dijital baskı versiyonu ise kısa kollu düğmeli ve camper tarzı bir şapka üzerine uygulandı.

Popova resme, hareket ve dinamizmi ifade etmek için renk, çizgi ve şekillerin kullanıldığı boyutsal bir “inşa” eylemi olarak yaklaştı. Vans ve MoMA işbirliğinde Popova’nın ‘İsimsiz, 1917’ eseri Vans Sk8-Hi modelinin orta ve yan taraflarına uygulandı. Sanatçının avangart vizyonunu yansıtan diğer modeller ise polar ve ringer tişört.

Faith Ringgold, ırkçılık ve sosyal adaletsizlikle ilgili eserler üreten bir ressam, yazar, heykeltıraş, performans sanatçısı, eğitimci ve aktivisttir. Vans ve MoMA küratörleri, Vans Era’nın sol tarafına yerleştirilen ‘Woman Free Yourself 1971’ ve sağ tarafına yerleştirilen Angela Davis’in tutuklanması sırasında sunulan talepleri hatırlatan ‘Freedom Woman Now 1971’ isimli feminist posterlerin dizaynı için Ringgold ile yakın bir şekilde çalıştı.Ringgold’un güçlü sözleri iki taraflı kullanılabilen bucket şapka ve uzun kollu tişört üzerinde bulunabilir. İkinci bir ayakkabı modeli Classic Slip-On, Ringgold’un 1970’lerde yaptığı ilk soyut resim serisi olan “Düğünün Pencereleri” adlı ederden esinlenmiştir. Ayakkabının yan tarafında Ringgold’un el yazısıyla yazılmış bir alıntı yer alır: “My mother said I’d have to work twice as hard to go half as far.”

Vans ve MoMA, bu sonbaharda özel bir koleksiyonla yaratıcı ifade ve sanat eğitimi için bir araya gelmekten gurur duyuyor. Vans x MoMA koleksiyonunun ikinci adımı tüm dünya ile aynı anda Vans.com adresinde satışta.

Vans Hakkında:

Vans, VF Corporation bünyesinde yer alan orijinal aksiyon sporları markası ve yaratıcı ifadenin savunucusu spor ayakkabı, giyim ve aksesuar markasıdır. Uluslararası ofisleri ve distribütörlük noktalarıyla Vans, özgün koleksiyonları tüm dünya üzerinde 97’den fazla ülkede, 2,000’den fazla perakende satış noktasında bulunmaktadır. Vans; spor, sanat, müzik ve sokak kültürü aracılığıyla gençler arasında yaratıcılığın destekçisi olurken; Vans Checkerboard Günü, Vans Park Serisi, Vans Triple Crown of Surfing, Vans Custom Kültürü, Vans Kültür Merkezi ve dünyanın her köşesinde bulunan “House of Vans” ile sanatçı ve müzisyenlerin kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamaktadır.