Connect with us

Gündem

Futbol Ne Zaman Devam Edecek?

Published

on

Avrupa da Futbol Ligleri Ne Durumda

Korona virüsü yayılmaya başladığından beri birçok etkinlik ertelenmek zorunda kaldı. Son olarak futbol liglerinin de ertelenmesiyle futbolseverlerin aklındaki tek soru ligler ne zaman devam edecek oldu. Bu haberimizde de liglerin ne zaman ertelendiğini, bilinen son haberleri ve liglerin son durumunu aktaracağız.


Premier League

Liverpool’un en yakın rakibine 25 puanla fark attığı bu sezon da Liverpool yıllar sonra bile tam olarak ligi kazanabilmiş değil. İngiltere çoğu Avrupa ülkesine nazaran seyircili oynama kararı almıştı fakat daha sonra 12 martta Arsenal teknik direktörü Arteta’nın testinin pozitif çıkmasından dolayı ligler 3 Nisan’a kadar ertelendi ve daha sonra süresiz olarak ertelendi. Ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih verilmese de Premier Lig’in haziran ayında yeniden başlaması bekleniyor.


Bundesliga

Almanya’da çekişmeli ve sürprizli giden bu ligi Covid-19 durdurdu. Almanya Kulüpler Birliği Başkanı Christian Seifert, ligin durumu ve devam tarihi hakkında New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, Bundesliga ve Bundesliga 2’de dokuz maç kaldığı hatırlatarak, ligleri mayıs ayı başında başlatarak haziran sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Salgına karşı herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirten Seifert, “Biz de üzerimize düşeni yapmalı ve hükumeti bu konuda desteklemeliyiz. Maçlara ne zaman başlayabileceğimiz konusunda hükumet ile görüşeceğiz.” ifadelerini de kullandı.


Ligue 1

Ligler Ne Zaman Başlayacak

Fransa’da askıya alınan Ligue 1’in ise 17 Haziran’da yeniden başlatılmasının planlanıyor. L’Equipe’in haberine göre; Fransa Profesyonel Futbol Ligi, Ligue 1 karşılaşmalarını 17 Haziran’da başlatıp 25 Temmuz’da bitirmeyi hedeflediği yazıldı.

Öte yandan Fransa’da amatör ligler iptal edildi. Şampiyon, küme düşecek ve üst liglere yükselecek takımlar ise sezonun askıya alındığı 13 Mart’ta ki puan durumlarına göre belirlenecek.


Serie A

futbol

Avrupa’da virüsün en çok İtalya’da yayılmasının ardından Serie A’nın başlamasına kimse ihtimal vermiyor. Avrupa’da virüsün başkenti olmasıyla birlikte Juventus’da oynayan dünyaca yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, ülkeyi terk edip kendi ülkesi Portekiz’de bir ada satın alarak ailesiyle oraya taşındı. Serie A’ da maçlar yeniden başlayana kadar da dönmeyeceğini açıkladı.

İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora Covid-19 salgını nedeniyle Serie A’da 2019-2020 sezonunun kaldığı yerden yeniden başlaması ihtimalinin azaldığını belirtti. Aynı zamanda, ligin güvenli bir şekilde ağustosa kadar sona ereceği program dahilinde organize edilmesini düşündüğünü söyledi.


La Liga

futbol

İspanya’da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu La Liga kurumunun başkanı Javier Tebas, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle durdurulan liglerin en geç 6 hazirana kadar başlamasını planladıklarını söyledi. Tebas, sahalara dönmeyi planladıklarını, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinin de 29 Mayıs veya 6 Haziran’da maçlara başlayacağını,  Avrupa’daki diğer liglerle birlikte karar vermek için farklı seçenekleri değerlendirdiklerini ifade etti.


Spor Toto Süper Lig

Tüm ülke evden çıkmadığımız bu günler de biraz olsun futbol maçı seyrederek evde sıkılmadan durabilirdik fakat tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ligler ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in geleceği için hazırladığı 10 senaryo arasından en uygun olanını belirleyecek. 19 Mart’ta ertelenen Süper Lig 5 Haziran’da ise perdeyi yeniden açacak. Türkiye Futbol Federasyonu ligi 5 Haziran’da başlatıp UEFA’nın “3 Ağustos’ta bitsin” tavsiyesine uyarak ligi sonlandırmaya çalışacak. Maçlar seyircisiz oynanacak ve tek bir şehirde oynanmayacak. Liglerin yeniden başlaması ise evde duran futbol severler için sevindirici bir haber oldu.

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Samet Muratoğlu