Connect with us

Sağlık

Olmak ya da Olmamak

Published

on

olmakyada

Dr. Yavuz Dizdar’dan Covid-19 Pandemisi ve aşıların kısa bir özeti niteliğinde kitap: Olmak ya da Olmamak.

“Elinizde konuyu sıcak tutacak bir medya varsa, toplum zaten sorunu içselleştirmeye hazırdır, gerçekten bir şey olması gerekmez.”

Artık televizyonlara çıkıp demeç vermiyor çünkü meselenin arka planının çok daha farklı olduğunu ve bunu medya üzerinden anlatmanın imkânsız olduğunu salgın söyleminin en başında anlamış. Yavuz Dizdar, bu kitapta konuşuyor. Meselenin önünü arkasını bu kitapta enine boyuna ele alıyor.

Bu, laboratuvarda üretilmiş insan yapımı bir virüs mü?

İlk defa mı böyle bir şeyle karşılaşıyoruz?

Bu, küresel bir değişiklik için gereken bir manipülasyon mu, planlanmış bir salgın mı?

Devamında başka virüsler de gelecek mi, hep böyle mi yaşayacağız?

Pandeminin 5G teknolojisiyle ilişkisi olabilir mi?

Bu, dünya ölçeğinde bir nüfus azaltma projesi mi?

Hayatımızın bu olağanüstü hali yeni normalimiz mi?

Bundan sonra ne olacak, çocuklarımız nasıl bir dünyada yaşayacaklar?

Öyle görünüyor ki bu sadece bir sağlık sorunu değil. Covid-19 üzerinden bütün ailevi, sosyal, ekonomik düzenimiz, gelenekler, alışkanlıklar, ihtiyaçlarımız ve karşılanış biçimleri geri dönüşsüz şekilde değişiyor ve bu bütün dünyada böyle oluyor.

“Kartların yeniden karılması gibi bir durumdan bahsetmiyoruz; deste değişiyor, hatta masa kapanıp yenisi açılacak.”

Komplo teorilerinde kaybolmadan, gerçeklerden kopmadan ama meselenin gideceği yerin adını koymaktan da korkmadan, Yavuz Dizdar ile aydınlatıcı bir sohbet.

Dr. Yavuz Dizdar

1964’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta eğitimini 1982’de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1988’de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından Batman’da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. Ardından 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda radyasyon tedavisi üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktora eğitimini aldı. Halen aynı enstitüde radyasyon onkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır. Tıbbi çalışmalarının yanı sıra 1994-2019 yılları arasında Dünya gazetesinde sağlık ekonomisi ve politikası konusunda yazılar yazdı. Haftalık yazılarının tümüne www.yavuzdizdar.com sitesinden erişilebilir.

Yazar 2010’da beslenme paradigması zemininde kendiliğinden başlayan bir süreçle tıpta aslında yeni bir yorumun mümkün olduğu düşüncesine vardı ve okumalarını bu alana yöneltti. Bireysel çalışmalarının amacı bilimde yeni düşüncenin desteklenmesidir. Faaliyetlerinin bütünü “hakkaniyetli, bağımsız ve sürdürülebilir bir yaşam” başlığı altında özetlenebilir.

Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:

Olmak ya da Olmamak, Mart 2021

Vicdan Hayat Kurtarır, Kasım 2018

Yemezler, Kasım 2013

Şükriye Özgül

1978 yılında Bulgaristan’ın Okorsh şehrinde doğdu. İlkokulu Bulgaristan’da okudu. Ardından 1989 yılında zorunlu göçle Türkiye’ye geldi ve ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Ortaokul ve liseyi Avcılar 50. Yıl İnsa Lisesi’nde okudu ve 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde lisans eğitimine başladı ve 2001 yılında mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda yerel televizyonlarda sunuculuk ve muhabirlik yaptı. Ayrıca İHA (İhlas Haber Ajansı) uluslararası haberler servisinde editör olarak görev yaptı. 2007’den bu yana Basın ve Halkla ilişkiler Danışmanı olarak görev yapıyor. 2017 yılında kurduğu Haberuçur bloğunda özel röportaj ve haberlere yer veriyor. Ekim 2020’de de www.mansetteyiz.com’u kurdu.

Hayykitap’tan yayına hazırladığı kitaplar:

Olmak ya da Olmamak, Mart 2021

Vicdan Hayat Kurtarır, Kasım 2018

‘Olmak ya da Olmamak’ Teknik Özellikler

Yazar: Dr. Yavuz Dizdar,

Yayına hazırlayan: Şükriye Özgül

Yayınevi: Hayykitap 819

Kategori: Söyleyecek Sözü Kalanlar 14

Türü: SAĞLIK / Koruyucu Tıp / Modern Tıp Eleştirisi / BİZE SÖYLENMEYENLER / Modern Tıp / Sosyoloji

Birinci baskı: Mart 2021

Sayfa sayısı: 200

Ebat: 15,5 x 23 cm

Fiyatı: 32 TL (KDV’DEN MUAFTIR)

ISBN: 978-625-7685-23-8

Barkod: 9786257685238