Connect with us

Genel

“İçinde Yaşadığım Mekan: Beden”

Published

on

"İÇİNDE YAŞADIĞIM MEKAN: BEDEN"

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ÖDÜLLÜ KOREOGRAF TUĞÇE ULUGÜN TUNA İLE ÜCRETSİZ ÇEVRİMİÇİ ATÖLYE SERİSİ “İÇİNDE YAŞADIĞIM MEKAN: BEDEN” KUNDURA SAHNE’DE BAŞLIYOR!

"içinde yaşadığım mekan: beden"

 Kundura Sahne, ödüllü dans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Ulugün Tuna’nın eğitmenliğinde, geçtiğimiz sezon Kundura Sahne tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören “İçinde Yaşadığım Mekan: Beden” atölyesine sezon boyunca, her ayın son Pazar günü, bu sefer sağlık çalışanları için özel olarak tasarlanmış yeni formatında çevrimiçi olarak ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Atölye çalışmasının ilki 29 Kasım Pazar günü saat 10.30-12.30 arasında çevrimiçi ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Beykoz Kundura’nın internet sitesinden doldurulacak kayıt formu sonrasında, etkinlikten 1 gün önce iletilecek zoom bağlantı linki üzerinden tüm sağlık çalışanları bu özel etkinliği deneyimleme fırsatı yakalayacak.

Yaşanan pandemi sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının ekstra yoğunluk ve stres altında, sosyal ve kültürel aktivitelerden uzak kaldıkları bu zorlu dönemde, dansın dönüştürücü, kuvvetlendirici ve rahatlatıcı doğasından yola çıkılarak Kundura Sahne ve Tuğçe Ulugün Tuna tarafından tasarlanan, bedensel ve zihinsel farkındalıkların artırılacağı atölye, sağlık çalışanlarına özel olarak Şubat 2021’e kadar devam edecek. Bu özel atölye çalışmasıyla katılımcıların sınırlanan mekânsal ve bedensel algılarda, beden aracılığıyla yeniden öğrenmeyi ve fiziksel farkındalıklarını iyileştirmeleri amaçlanıyor.