Connect with us

Sanat

Istanbul Fringe Festival 2021 Hybrid’de Türlerarası Bir Performans: Mutante

Published

on

mutante

Geçen yıl Istanbul Fringe Festival programında online olarak izleyicilerle buluşan Mutante, bu yıl İstanbul’a geliyor. Performans Istanbul Fringe Festival 2021 Hybrid’in fiziksel etkinlikleri kapsamında, 22 Eylül Çarşamba saat 18.30’da Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta gerçekleşecek.

Yaratım süreci Vietnam’da gerçekleşen bu hibrit çalışmada Pierre Larauza ve Emmanuelle Vincent, heykel ve dans arasındaki türlerarasılığı, hareketin heykelleştirilmesi üzerinden incelemenin peşine düşüyor. “Mutante” sürekli dönen bir mekanizma üzerindeki maskeli performansçının, heykelsi hareketleri ve pozlarıyla, Vietnam’a özgü bir kentsel özelliğini ifade ediyor. Motosiklete binerken güneşten ve kirlilikten korunmak için vücutlarını ve yüzlerini tamamen örten Vietnamlı kadınların, akşam olduğunda örtülerini çıkarıp bedenlerini özgürlüğe kavuşturmalarından ilham alıyor.

Istanbul Fringe Festival 2021 Hybrid’deki tüm etkinliklerin biletlerine Mobilet üzerinden ulaşılabiliyor.

mutante

Mutante (T.r.a.n.s.i.c.a.p.e)

22 Eylül Çarşamba, 18:30
Sabancı Müzesi, Fıstıklı Teras

Yaratım süreci Vietnam’da gerçekleşen bu hibrit çalışmada Pierre Larauza ve Emmanuelle Vincent heykel ve dans arasındaki türler arasılığı, hareketin heykelleştirilmesi üzerinden incelemenin peşine düşüyor. “Mutante” Vietnam’a özgü bir kentsel özellik olan kadınların motosiklete binerken güneşten ve kirlilikten korunmak için vücutlarını ve yüzlerini tamamen örtmelerinden ilham alır. Akşam olduğunda ise kadınlar örtülerini çıkarıp bedenlerini özgürlüğe kavuştururlar. Sürekli dönen bir mekanizma üzerinde duran maskeli performansçı heykelsi hareketler ve pozlar sergiler. Üzerindeki katmanlar giderek artar ve artık hiçbir şey göremez. En sonunda yarı heykel yarı hayvan olarak dönen mekanizmadan kendini kurtarır.

Kadro
Koreografi & Sahne Tasarımı: Pierre Larauza, Emmanuelle Vincent
Performans: Emmanuelle Vincent
Canlı Müzik: D A N G
Süre: 45 Dakika
Tür: Performans
Bilet Fiyatları: Tam: 75 TL, Öğrenci:50 TL