Connect with us

Müzik

LEGO® “L.L.A.M.A” UMG şirketi Astralwerks ile Global Albüm Anlaşması imzaladı

Published

on

LEGO® mini figürünün ilk canlı versiyonu olan L.L.A.M.A’nın global albüm anlaşması imzaladığı da eğlence ve müzik tutkunlarına duyuruldu. L.L.A.M.A’nın 19 Şubat Cuma günü yayınlanacak ilk single’ı “Shake”de*, üç kez GRAMMY® ödülü kazanan NE-YO ve yeni oyuncu Carmen DeLeoun yer alıyor.

LEGO® VIDIYO™ dünyası, çok çeşitli müzik türlerinden ve müzisyenlerden esinlenen, müzik seven tüm çocuklar için heyecan verici bir ürün deneyimi içeriyor. Her ürün, ücretsiz VIDIYO™ uygulamasıyla çocukların dünyanın dört bir yanından şarkıları kullanarak kendi müzik videolarını yönetmesine, üretmesine, başrol oynayarak ve paylaşarak büyük hayaller kurmasına yardımcı oluyor.

LEGO®

“Shake”e* tüm DSP’lerde ön kayıt için ulaşılabiliyor: www.musicbyllama.com.

Geçen ay tanıtılan, LEGO®VIDIYO’nun fiziksel ve dijital oyun dünyasının “BeatBits” isimli yeni özel efektlerle ve müzikten ilham alan mini figürlerle bir araya gelen, artırılmış gerçeklik aracılığıyla hayat bulan uygulaması www.LEGO.com/VIDIYO-DeviceCheck adresinden indirilebiliyor.

BEATBOXES, BANDMATES VE BEATBITS

LEGO® VIDIYO™’nun ilk ürün serisi BeatBoxes, Bandmates ve BeatBits ürünlerinden oluşuyor.

VIDIYO ürün serisinin bir parçası olan 12 Bandmates, Mystery-Box koleksiyonlu müzikten ilham alan eğlenceli bir mini figür yelpazesi sunuyor. BeatBits, yaratıcılığa bağlı olarak sonsuz bir şekilde düzenlenebilen bir görsel-işitsel efekt sistemi olarak karşımıza çıkıyor. BeatBits, enstrümanlar gibi, performans sırasında canlı çalınıyor. UMG’nin rakipsiz sanatçılarının liste başı şarkıları ve en iyi klasikleri dâhil olmak üzere, 30 şarkı lansmandan itibaren uygulamada yer alıyor. Her şarkı, tüm BeatBitsler ile bağlantı kurmalarını sağlayacak ve şarkının ritmine uyan özel müzik efektleriyle çocuklara inanılmaz düzeyde yaratıcı ses özelleştirme imkânı sunacak şekilde programlandı.

Bir LEGO® VIDIYO™ oluşturmak ise oldukça kolay. Bunun için öncelikle; uygulamayı indirmek, uygulamada yer alan Universal Music Group tarafından desteklenen, çok sayıda tanınmış sanatçıdan birini seçmek gerekiyor. Sonrasında; 60 saniyelik bir performans oluşturmak için artırılmış gerçeklik teknolojisi aracılığıyla özelleştirilebilen ve farklı ölçeklerde hayata geçirilebilen yeni mini figürlerden oluşan bir koleksiyondan grubu oluşturmak, her biri renk kodlu BeatBits serisini seçmek, sahneyi ayarlamak ve son olarak da kaydetmek gerekiyor. Ayrıca grup adı ve albüm kapakları özelleştirebiliyor. Videodaki kişisel bilgiler hariç olmak üzere, klipler uygulama akışına yüklenebiliyor ve uygulama içinde yerel olarak depolanabiliyor.

Bugün tanıtılan altı BeatBox ve on iki Bandmate karakterleri:

  • 43102 “Candy Pop” Candy Mermaid BeatBox’ta (Pop)
  • 43103 “Korsan Punkçı” Punk Pirate Beatbox’ta (Punk)
  • 43104 “Uzaylı DJ” Extra Terrestrial Dance Music BeatBox’ta (ETDM)
  • 43105 “Parti Laması” Party Llama BeatBox’ta (Tropicon)
  • 43106 “Unicorn DJ” Unicorn DJ BeatBox’ta (K-pawp)
  • 43107 “Robot Break dansçı” HipHop Robot BeatBox’ta (HipHop)
  • 43101 Grup Arkadaşları: Kızıl Panda Dansçısı; Pamuk Şeker Amigo; Shark Şarkıcısı; Tavşan Dansçı; Discowboy Şarkıcı; Cin Dansçısı; Samurapper; DJ Çita; Dondurma Saksafonisti; Uzaylı Keytarist; Ölüm Perisi Şarkıcısı; Kurt Adam Davulcu

L.L.A.M.A

UMG şirketi Astralwerks, Tropicon BeatBox’tan DJ L.L.A.M.A mini figürünün canlı versiyonu ile de anlaşma imzaladı.

Astralwerks ile yeni sözleşme imzalayan Los Angeles DJ ve prodüktörü, hem müziğe hem de dünyaya merak, eğlence ve neşe ile yaklaşıyor. Astralwerks Pazarlama Başkan Yardımcısı Luke Armitage yaptığı yorumda, “Şimdiye kadarki ilk lama ve LEGO mini figürüyle dünya çapında bir albüm anlaşması imzalamak bizim için bir onurdurL.L.A.M.A bize ilk “Shake” demosunu çaldığında, hepimiz onunla çalışmak istediğimizi biliyorduk. LEGO Group’un UMG ile ortaklığı, elektronik müzik alanını yenilikle çevreleme misyonumuzla tamamen uyuyor.” dedi.

LEGO® Group®, LEGO® VIDIYO Başkan Yardımcısı ve Yapımcısı William Thorogood“Oyun ve müzik hem evrensel olarak çekici hem de çocukların gelişimi üzerinde temel bir etkiye sahip. LEGO® VIDIYO™ ile müzik videosu yapımı yolunu kullanarak yeni becerilerini geliştirmek ve eğlenceli yaratıcılıklarını ifade etmeleri için çocuklara güvenli bir alan sağlayabiliyoruz.” dedi. Sözlerine, “UMG ile gerçekleştirdiğimiz ortalığımız; müzik odaklı, heyecan verici yeni bir ürün ve uygulama deneyiminden L.L.A.M.A imzasıyla hayranlarla etkileşim kurmanın çığır açan yollarına kadar pek çok düzeyde yeniliği beraberinde getiriyor. LEGO® VIDIYO™’yu, 1.500’den fazla aile deneyimledi ve gördüğümüz tepki inanılmazdı. Çocuklar ve ebeveynler, LEGO® mini figürlerini kendi benzersiz, yaratıcı müzik videolarında hayata geçirebilmekten dolayı büyük bir heyecan duyuyorlar. Artık LEGO® VIDIYOhayata geçtiğine göre, bugünün genç yaratıcılarının neler yaptığını görmek için sabırsızlanıyorum!” diye devam etti.

LEGO® VIDIYO™’nun ilk ürünleri, 1 Mart’tan itibaren dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulacak. BeatBoxes 199.90 TL’den başlayan fiyatlarla, Bandmates ise 49.90 TL’den başlayan fiyatlarla raflarda yerini alacak.

LEGO® Hakkında

Oyuncak sektöründe 1932 yılından bu yana Dünya’nın önde gelen markaları arasında yer alan LEGO Group, ülke genelinde daha fazla çocuğa ulaşmayı ve yüksek kaliteli, eğitici ve eğlendirici oyun deneyimini sunmayı hedeflemektedir. LEGO, çocukların gelişimine önem vermenin yanı sıra sunduğu yaratıcı oyun ve öğrenme deneyimi sayesinde geleceğin mimarlarına ilham vermeyi ve onları eğlendirirken geliştirmeyi amaçlıyor. LEGO, Dünya genelinde yaklaşık 18 bin çalışanı ile 140’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor.