Connect with us

Sanat

Milliyet Sanat, “II. Heykelde Yeni Keşifler” ile Contemporary İstanbul Standında

Published

on

Milliyet Sanat dergisi, 7-10 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da gerçekleşen Contemporary Istanbul’da, II. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında dereceye giren sanatçıların eser üretim süreçlerini ziyaretçilerle paylaşacak. Seçici kurulun belirlediği 10 eserin üretim aşamalarını gösteren fotoğraf ve görüntülerden oluşan bir video çalışması, Milliyet Sanat’ın fuarda B-1 113-115’te yer alan standında gösterilecek. Milliyet Sanat’ın, yetenekli sanatçıları desteklemek amacıyla hayata geçirdiği yarışma sonucunda belirlenen eserler, önümüzdeki günlerde Kemer Country Club’da açılacak sergide sanatseverlerle buluşacak.

Milliyet Sanat

49. yaşını kutlayan Milliyet Sanat’ın, heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ve bu sene Mesa Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilen “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasında dereceye giren eserler, geçtiğimiz ay seçici kurul tarafından belirlendi. Özgür Ballı’nın “Grotesk Palyaço” eseriyle, Sesil Beatris Kalaycıyan’ın “Güzel avrat otu” adlı otoportre eseriyle, Funda Çetgin’in “Hep Birlikte” eseriyle 10 bin TL üretim desteği almaya hak kazandığı yarışmada Eda İlbeyci, Muzaffer Tuncer, Gül İclal Öner, Burak Ayazoğlu, Koray Bıyıklı, Güngör Yüksel ve Şirvan Güngörmez’in eserleri de dereceye girdi. Seçilen 10 eser, üretim süreçleri tamamlandıktan sonra 17 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Kemer Country Club’da gerçekleşecek sergide ve ardından düzenlenecek müzayedede sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Milliyet Sanat

İlki 2019 yılında gerçekleşen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda Artsümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, küratör & sanat yazarı Derya Yücel, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Ebru Özdemir, heykeltraş Fabio Lattanzi Antinori, Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, küratör ve sanat danışmanı Melike Bayık, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve koleksiyoner Meltem Demirören Oktay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Neslihan Pala, Merkur Galeri Kurucusu ve sanat danışmanı Sabiha Kurtulmuş, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Tasarım Müdürü Sinem Konu Keskinok ve sanatçı Seçkin Pirim yer alıyor.

Milliyet Sanat

7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında 16. edisyonu düzenlenen ve 11.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Contemporary İstanbul için biletler Mobilet’ten temin edilebilir. Bu yıl Contemporary Istanbul’a girişler, katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığı ve güvenliği için aşı kartı ve PCR test sonucu kontrolleriyle sağlanıyor. Hijyen kuralları ve sosyal mesafe şartlarına uygun gerçekleştirilen fuara COVID-19’a karşı alınan önlemler doğrultusunda belirli sayıda ziyaretçi, bilet aldıkları saat aralığında kabul ediliyor. Tersane İstanbul’da gerçekleşen Contemporary İstanbul’u ziyaret etmek için detaylı bilgilere contemporaryistanbul.com/tr/ziyaretciler adresinden ulaşılabilir.

Bilgi için:

milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat