Connect with us

Sanat

Sessizliğin Mimari Tasarım ile Buluştuğu Atölye: STILL

Published

on

Türkiye Tasarım Vakfı’nın sessizlik mimarisi üzerine İç Mimar Cédric Etienne ile Büşra Kayıkçı moderatörlüğünde gerçekleştireceği STILL atölyesi, 27-28 Şubat’ta Zoom üzerinden gerçekleştirilecek. 

Zaman, mesafe ve özgürlük kavramlarının hayatımızın içine daha çok girmesiyle, sessizliğin dinamikleri ve iç dengenin nasıl daha iyi kurulacağını anlamaya çalışıyoruz. Mimari tasarım aşamalarında da ses kadar sessizlik de önem kazanıyor. Atölye, sessizliğin mimari mekanlara daha büyük bir anlam duygusu vermek için nasıl kullanılabileceği fikri üzerine gerçekleştirilecek.

STILL

İç Mimar Cédric Etienne ile Büşra Kayıkçı moderatörlüğünde gerçekleştirilecek atölyede katılımcılar sessizliği nasıl algıladıklarını, nasıl hayal ettiklerini ve günlük yaşamlarında sessizlikle nasıl bir bağlantı kurduklarını tartıştıktan sonra kendi sessizlik mekanlarını tasarlayacaklar. 2 günde gerçekleştirilecek olan atölyenin ilk gününde teorik bilgiler verildikten sonra ikinci gün bu bilgiler ışığında tasarım aşamasına geçilecek.

Not: Atölye son sınıf mimarlık lisans ve master öğrencilerine yöneliktir. Atölye dili İngilizcedir. Katılımcıların [email protected]  adresine portfolyolarını göndermeleri gerekmektedir.

Türkiye Tasarım Vakfı Hakkında

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı 2016’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Genç tasarımcıların gelişimlerine destek olmak ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla birçok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında tasarım odaklı video içerik platformu iskele.co ve farklı tasarımcıların yazılarının yayımlandığı İskele Blog yer alıyor. Ayrıca tasarımın farklı alanlarından süreli ve süresiz birçok yayının bir araya getirildiği “Tasarım Kütüphanesi” herkese açık bir çalışma ortamı sunuyor.

Detaylı bilgi için: https://turkiyetasarimvakfi.org/tr/