Connect with us

Sanat

Terra Incognita/Keşfedilmemiş Topraklar Sergisi Cocoon’da Devam Ediyor

Published

on

Contemporary Istanbul Vakfı’nın Fişekhanede bulunan sanat mekanı Cocoon, Yves Rocher Vakfı ve Contemporary Istanbul Vakfı’nın iş birliği ile gerçekleştirilen Terra Incognita/Keşfedilmemiş Topraklar sergisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sergi, 30 Kasım’a kadar gezilebilir.

Contemporary Istanbul Vakfı ve Yves Rocher Vakfı iş birliğiyle gerçekleşen Terra Incognita, iklim dengesinin en önemli oyuncularından ağaçların metaforik anlamlarını merkeze alarak, hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımız, bizler için “Keşfedilmemiş Topraklar” niteliğindeki ekolojik dengesizliğe odaklanıyor. Yves Rocher Vakfı tarafından uzun yıllardır sürdürülen “Plant for Life/ Yaşam için Ağaç Dikin” projesine eklemlenen Terra Incognita güncel sanatta çarpıcı, provoke eden ve şaşırtmayı seven 11 sanatçının resim, heykel, yeni medya ve enstalasyonyapıtlarını kimi zaman mekana yayılmış olan moloz yığını kimi zaman karanlığın ve sessizliğin hareketli imgeler ile yüksek tempoda müziğin müdahalesi ile izleyiciye sunuyor.

Sergide eserleri ile yer alan sanatçılar:

CANAN, Canan Tolon, Çağrı Saray, Fabio Lattanzi Antinori, Koray Tokdemir, Murat Germen, Nancy Atakan, Nasan Tur, Nohlab, Ozan Atalan, Seydi Murat Koç

 

Terra Incognita Cocoon'da

Contemporary Istanbul Vakfı Hakkında

Türkiye’nin ilk sanat fuarı 2000 yılında kapılarını açmış 2005 yılında evirilerek uluslararası nitelik kazanarak yeni adını alan Contemporary Istanbul (CI) olarak dünya sanat ortamında yerini aldı. Kurulduğu yıldan itibaren Contemporary Istanbul, çağdaş sanat galerileri, sanatçılar ve kurumlarla birlikte Türkiye’deki çağdaş sanata hem yurt içinde hem de yurt dışında kazandırdığı farkındalık ile etkin rol oynuyor. CI, uluslararası çağdaş sanat fuar kimliğinin yanında çağdaş sanatın gelişmesine katkı sağlama, farklı prensiplerden sanatçıları destekleme, çağdaş sanatın anlaşılmasını ve geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla 2018 yılında Contemporary Istanbul Vakfı’nı kurdu. Kar amacı gütmeden faaliyetlerine devam eden vakıf; sergileri, etkinlikleri ve eğitim programları ile çağdaş sanatın gelişmesi için projeler geliştiriyor.

Contemporary Istanbul Vakfı, Türkiye’deki çağdaş sanatı destekleyerek, geleceğe yatırım yapan bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Eğitim, araştırma, sergi, yayın, CIF Dialogues, Istanbul The Lights gibi tasarlayacağı birçok program ile sürdürülebilir, izleyici ve katılımcısı ile yaşayan ve gelişen bir sanat ortamının kurulmasını amaçlıyor. Contemporary Istanbul Vakfı, dünyadaki çağdaş sanat üretiminin seçkin örneklerini, yeni girişimleri ve tüm sanat akımlarını İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki sanatseverlere sunarak, eğitim faaliyetlerinde bunmayı, İstanbul’u uluslararası kültür- sanat platformunun önemli merkezlerinden biri olarak konumlandırmayı önceliklendiriyor.

Vakıf; ArtOn iş birliğinde Kozayı Örmek, Yakınsama, Bayburt Baksı Müzesi iş birliğind

e Maske/Çağrışımlar, Borusan Kocabıyık Vakfı iş birliğinde Kocabıyık Koleksiyonu gibi yeni sergilere Cocoon sanat alanında ev sahipliği yapmak için takvimini güncellerken bu sene Kasım ayında ikincisini gerçekleştireceği Istanbul the Lights’a hazırlanıyor.

 

Terra Incognita Cocoon'da

Yves Rocher Vakfı Hakkında

Biyoçeşitliliği korumak Yves Rocher Vakfı’nın birincil görevidir. Bu, yaşam lehine olumlu bir savaştır. Vakıf, dünya çapında yerel alternatif ve etkili girişimler için destek ve finansal yardım sağlayarak biyolojik çeşitliliği her bireyin günlük yaşamının merkezine koymaya çalışmaktadır. 2020 yılında uzmanlar ve bu alanda çalışan dernek ve STK’larla yakın iş birlikleri sayesinde 100 milyon ağaç dikme hedeflerine ulaşmışlardır. Vakıf aynı zamanda gezegenimizin iyiliği için 50’den fazla ülkede yorulmadan çalışan 500 Terre de Femmes kazananı ile eş anlamlıdır. Vakıf kolektif bir temelde çalışır ve çoğulcu yaklaşımı kesinlikle eyleme odaklanır. Başlıca paydaşları; bilim adamları, yetiştiriciler, politik, sosyal ve çevreye duyarlı fotoğrafçılardan oluşan geniş bir topluluk ve dünyayı yerel düzeyde değiştirmeyi seçen kadınlardan oluşur. 8 yıldır prestijli Institut de France’ın himayesinde faaliyet gösteren 2020 yılı itibari ile Yves Rocher Vakfı, artık resmi “kamu yararı” statüsüne sahiptir. Bu, sahadaki girişimleri yorulmadan desteklemek ve yönetmek için harcanan son 25 yılın güçlü bir takdiridir.  Harekete geçme taahhüdü ve doğal dünya ile temel bağlarının daha da vurgulayan yeni bir dönem başlamaktadır.