Connect with us

Gündem

The North Face’den Geleceğin Kaşiflerine Destek

Published

on

The North Face outdoor sporlarına ilgili, ancak gerekli ekipmanlara erişimi olmayan geleceğin kaşiflerini destekliyor!

Dünyanın en büyük outdoor markası The North Face, Lena Waithe ve Jimmy Chin’in de dahil olduğu çeşitli sektörlerdeki tutkulu uzmanlarla bir araya gelerek keşfe erişimi destekleyen çözümler geliştirmeye yardımcı olmak için “Reset Normal” hareketi kapsamında 7 milyon dolar bağış yapacak.

The North Face bugün günümüzün zorlu dünyasında daha çok ihtiyaç duyulan ilerleme ve keşif umuduyla dünyanın dört bir yanındaki insanları keşif yoluyla hayatlarına yeni hedeflerve yeni değerler katmak isteyenleri teşvik eden “Reset Normal” hareketini başlattı. Küresel bir girişim olan bu proje kapsamında dış mekan sporlarına ilgili ancak gerekli ekipmanlara erişimi olmayan yeni maceralar yaşama tutkusuna sahip geleceğin kaşiflerini destekleyecek.

Bu girişimin bir parçası olarak marka, keşfe erişimi desteklemeye yardımcı olacak fikirler ve potansiyel çözümler geliştirmek için kültür, eğlence, akademi ve outdoor uzmanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan küresel bir burs fonu olan Explore Fund Council’i başlatacak. Bu uzman grubun öğrendikleri, keşfettikleri ve önerdikleri uygulamalar The North Face’in açık havada eşitlik ve herkes için eşit fırsat yaratma hedefiyle kuruluşlara yapılacak 7 milyon dolarlık yardımı nasıl yönlendireceğine karar vermek için kullanılacak.

Explore Fund Council’i adı verilen program, yıllardır kendi sektörlerindeki eşitsizliğe dikkat çeken ve engellerin üstesinden gelmek için benzersiz bakış açıları ve uzmanlıklarını kullanacak Emmy Ödüllü senarist, yapımcı ve yapım şirketi Hillman Grad aracılığıyla kendini az temsil edilen sanatçıları ve toplulukları desteklemeye adayan Lena Waithe ve The North Face Global atleti, dağcı ve akademi ödüllü yönetmen Jimmy Chin olacak.

Keşiflerin her zaman bir zihin durumu olduğuna dikkat çeken Lena Waithe; “Bir yaratıcı olarak kendimi sürekli merak eden bir kaşif olarak görüyorum ve herkesin bu hakka erişebilmesi gerektiğine inanıyorum. Değişimi gerçekleştirebilmenin tek yolu, değişimin gerçekleştirenlerin arasında olmaktır. The North Face ve tüm Explore Fund Council üyeleriyle çalışmaktan heyecan duyuyorum, bizim kolektif bakış açımız dış mekanı çeşitlendirmeye ve herkes için daha eşit bir yer haline getirmeye yardımcı olacak” dedi.

The North Face Global atleti Jimmy Chin“Hayatım boyunca keşif benim için sürekliliği olan bir pozitiflik kaynağı oldu. Bunun hepimizi insan yapan şeyin bir parçası olduğuna ve keşfin insanları bir araya getirip hayatları değiştirebileceğine gerçekten inanıyorum. Herkesin outdoor maceralarına eşit derecede erişim fırsatı yok. Bu durumu The North Face ve Explore Fund Council üyeleriyle birlikte üstlenmek heyecan duyduğum bir konu” dedi.

Waithe ve Chin, değişim yaratmaya fikirler geliştirebilmeleri için yaratıcılar, akademik uzmanlar, outdoor endüstri ortakları ve daha fazlasıyla birlikte çalışacak. Bu grup birlikte çalışırken, The North Face’in The Explore Fund aracılığıyla destek olacağı kuruluşları nasıl, seçtiği ve finanse ettiği konusunda yeni bir bakış açısı getirecek. The Explore Fund konseyi üyelerinin 2021 yılının baharına kadar belirlenmesi planlanıyor.

The North Face Pazarlama ve Üründen Sorumlu Küresel Başkan Yardımcısı Steve Lesnard, “10 yıldır The Explore Fund fonumuz aracılığıyla keşiflerin önündeki engelleri kaldırmak ve herkes için daha erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Ancak 2020 yılı bu çalışmayı radikal bir şekilde hızlandırmamız ve bunu yapmamıza yardımcı olmak için geniş kapsamlı bir toplulukla işbirliği yapmamız gerektiğini kanıtladı. Lena ve Jimmy gibi değişim yaratan kişilerle çalışmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz ve Explore Fund konseyinin outdoor endüstrisi için yeni ve daha adil bir dönemi teşvik etmemize yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

The North Face, ek programlar aracılığıyla da outdoor endüstrisindeki eşitlik ve fırsat ihtiyacını da ele almayı planlıyor. Reset Normal kampanyası, 2020’de dünya olarak yaşadığımız önemli dönüm noktasını ve keşfetmenin gücüyle insanların nasıl yeni kararlar eşliğinde bugüne kadar atılmamış yeni adımlar atabileceğini anlatan Sid Lee’nin çektiği bir video filmle başlayacak. Lena Waithe, bu güçlü filmin seslendirmesini yaparken Aloe Blacc ise müzikleri yaptı. Blacc’ın yedi yıl sonra çıkardığı ilk albümünün yeni single’ı “My Way” ile kampanya hakim olan zorlu zamanlarda başkalarına ilham verme motivasyonunu yansıtıyor.

The North Face sporcuları ve elçileri de ayrıca, bireysel hikayelerini ve 2020’de normallerini nasıl değiştirmek ve yenilemek istediklerini anlatan kişisel videolar oluşturacak. Dünyanın dört bir yanından herkesin bu kampanyaya katılmasını teşvik etmek amacıyla The North Face 2020’de kendi normallerini yeniden belirleme sözü verenlerin bu sözü paylaşmaları için Instagram AR filtreleri ve TikTok filtrelerini yayınlamayı planlıyor.

The North Face “Reset Normal” çağrısı ve Explore Fund konseyi hakkında daha fazla bilgiye www.thenorthface.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=KTYiEDMV7yA

THE NORTH FACE® Hakkında

VF Outdoor şirketlerinden biri olan The North Face, 1966’dan beri outdoor sporcularını bir sonraki maceralarındaki zorlu hava şartlarına hazırlar. Bugün dünyanın önde gelen açık hava markası olan The North Face, atletler tarafından test edilmiş, zorlu keşif görevlerini başarıyla tamamlamış ürünleriyle insanların potansiyellerinin sınırlarını aşmalarına yardımcı oluyor. The North Face outdoor spor alanlarını koruyor ve sürdürülebilirliği destekleyen programlarla ayak izini en aza indiriyor.

 

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz