Connect with us

Gündem

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Tülay German’a Verildi

Published

on

yaşam boyu başarı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 24 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 28. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, 20 Eylül Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilen bir törenle takdim edildi. Şahsi sebepler dolayısıyla törene katılamayan sanatçı Tülay German adına ödülü Helin Saltık aldı. Saltık’a ödülü festival direktörü Harun İzer sundu.

yaşam boyu başarı

Cazın ve güncel müziğin yıldız isimlerini bir araya getiren İstanbul Caz Festivali’nin plaket ve ödül töreni 20 Eylül Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Ses sanatçısı Tülay German’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün takdim edildiği gecede festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketleri verildi.

Törende, İstanbul Caz Festivali’ne desteklerinden dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Caz Festivali Vitrin Seri Sponsoru Anadolu Efes, Otomotiv Sponsoru Volvo Car Turkey ve Gösteri Sponsoru DHL Express teşekkür plaketlerini aldı. Törende festivalin 24 yıldır sponsorluğunu üstlenen Garanti BBVA’ya da plaketi sunuldu.

Ödül ve plaketlerin ardından şarkıcı ve piyanist Karsu, söz yazarı ve plak şirketleri tarihinin en önemli figürlerinden Ahmet Ertegün’ün kurduğu Atlantic Records’ın efsane eserlerini seslendirdiği “Karsu Plays Atlantic Records” projesi ile sahnedeydi.