Connect with us

Kültür & Eğlence

ZORBALIĞA KARŞI REHBERLİK EDEN BİR ÖYKÜ: ZOR BALIK

Published

on

zor balık

BİR BALIĞIN ÖYKÜSÜYLE

ÇAĞIN SORUNU ZORBALIĞA BAKIŞ

 “ZOR BALIK”

 

Uzman klinik psikolog Büşra Tarçalır Erol’un günümüzün önemli sorunlarından biri olan zorbalık üzerine düşündüren kitabı Zor Balık, yenilenen içeriğiyle Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı. Etrafındakilere zorbaca davranan balığın öyküsüyle zorbalık ve güçlü olma isteği arasındaki ilişkiyi irdeleyen kitap, ebeveynler ve tüm yetişkinler için de bir kılavuz niteliğinde

Kıpkırmızı mercanların arasında yaşayan Zor Balık, başkalarıyla alay etmeyi çok sever, kendini böyle güçlü hissederdi. Bir gün bir balıkçı teknesinde karşısına turuncu gözlü koca bir kedi çıktı. Zor Balık’ın bu yeni arkadaşı, onu güç ve yalnızlık üzerine düşündürecek, denizlerdeki hayatını çok değiştirecekti…  twitter retweet hilesi 

Uzman klinik psikolog ve çocuk kitapları yazarı Büşra Tarçalır Erol’un günümüzün önemli sorunlarından biri olan zorbalık üzerine düşündüren kitabı Zor Balık, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı. Bir balığın maceraları üzerinden zorbalığı sorgulayan kitap, yenilenen içeriğiyle 5 yaş ve üzeri çocuklar için raflarda yerini aldı.

 

ZORBALIĞA KARŞI KILAVUZ

Etrafındakilere zorbaca davranan balığın öyküsüyle zorbalık ve güçlü olma isteği arasındaki ilişki irdelenirken, Uğur Altun’un ödüllü çizimleri hikâyeye eşsiz bir zenginlik katıyor.

Kitabın sonunda yer alan ve zorbalığı tanımlayarak bu tür davranışlar karşısında nasıl davranmamız gerektiğine dair öneriler sunan metin ise ebeveynlere ve tüm yetişkinlere bir kılavuz niteliğinde.

 

ZOR BALIK

Yazan: Büşra Tarçalır Erol

Resimleyen: Uğur Altun

Yayınevi: Redhouse Kidz

Türü: Çocuk Edebiyatı

Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri

Ölçü: 22 x 22 cm

Sayfa Sayısı: 32

Cilt ve Kâğıt Bilgisi Karton Kapak, 1. hamur

Basım Tarihi: Ocak 2020

ISBN: 978-605-2079-78-2

Fiyatı: 26 TL

Yazar ve Çizer:

Büşra Tarçalır Erol: Uzman Klinik Psikolog ve çocuk kitapları yazarı. Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, uzmanlığını ise Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nde “Okullarda Zorbalık” konulu tezi ile tamamlamıştır. Özel bir klinikte çocuk-yetişkin bireysel terapi seanslarını ve ebeveyn danışmanlığını sürdürmektedir. 2017 yılında Minty Kitap’ı kurmuştur. Çocuklarla okullarda, kütüphanelerde ve kitabevlerinde, kitap okuma/anlatım atölyeleri yapmayı çok seviyor. Hiç okumadığı kadar çok çocuk kitabı okuyarak ruhunu ehlileştirdiğine inanıyor. Eşi, dünya güzeli iki kedisi ve bebeği ile İstanbul’da yaşıyor.

Uğur Altun: 1987’de Rize’de doğmuş, 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden burslu mezun olmuştur. 2013’ten itibaren çalışmaları yurtdışında çeşitli sergilere seçilmiş ve uluslararası kataloglarda yer almıştır. 2014 yılında Grafikerler Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından İhap Hulusi Afiş Özel Ödülü’ne, 2015 yılında Bikem Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. SabitFikir dergisi için yaptığı editöryal illüstrasyon çalışmaları Çin’de ilk kez düzenlenen 2015 İpek Yolu Tasarım Ruhu Bienali’nde bronz madalya almıştır. Son olarak İletişim Yayınları için resimlediği Mıstık, seni anlamıyoruz! Noktalama İşaretlerinin Öyküsü kitabı Nami Adası (Kore) Çocuk Kitapları Yarışması’nda farklılık ödülüne layık görülmüştür. Halen İzmir’deki atölyesinde yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar hazırlıyor ve grafik tasarım çalışmalarına devam ediyor. Yaşar Üniversitesi’nde illüstrasyon dersleri veriyor.

SEV Yayıncılık:

SEV Yayıncılık, kökleri 1861 yılında yayımlanan ilk İngilizce-Türkçe Redhouse sözlüklere kadar uzanan köklü bir yayıncılık geleneğine sahiptir. Bugün Redhouse markası altında onlarca çeşit sözlük ve eğitim aracı yayımlarken, Redhouse Kidz markasıyla çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli yayınevleri arasında yer alıyor.

instagram.com/redhousekidz/

facebook.com/RedhouseKidz/

facebook.com/RedhouseYayinlari

ZORBALIK