Connect with us

Gündem

ATÖLYE Akademi ile Kolaylaştırıcılık Buluşmaları

Published

on

ATÖLYE Akademi

Kurumlar için strateji, tasarım ve teknoloji odaklı yaratıcı danışmanlık ve tasarım hizmetleri sunan ATÖLYE’nin bünyesindeki Akademi ekibinin, günümüzün önemli yetkinliklerinden biri olan “kolaylaştırıcılık (fasilitasyon)” alanında düzenlediği buluşmalar yoğun ilgi görüyor.

Tasarladığı eğitim programlarıyla bireylerin ve takımların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmalarını teşvik etmeyi amaçlayan ATÖLYE Akademi, her ay düzenlediği Kolaylaştırıcılık Buluşmaları ile deneyimli kolaylaştırıcıları, yeni uygulayıcıları ve bu alana ilgisi olan insanları bir araya getiriyor.

Etkinliklerin yoğun ilgi gördüğünü belirten ATÖLYE Akademi Direktörü Mert Çetinkaya, “son yıllarda farklı disiplin ve yetkinliklerden insanların birlikte iş yapma pratiklerinin artması kolaylaştırıcılık yaklaşımına duyulan ihtiyacı ön plana çıkardı. Belli bir amaç için bir araya gelmiş bireyleri destekleyerek onların öğrenme, keşfetme ve uygulama süreçlerine katılımcı bir şekilde rehberlik etmeyi ifade eden “kolaylaştırıcılık,” önümüzdeki 10 yıla damga vuracak temel kabiliyetlerden biri olacak. 2020 yılı boyunca düzenlediğimiz 12 buluşmaya 1500’ün üzerinde katılım oldu, bu yıl da ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz etkinliklere kolaylaştırıcılığa gönül veren herkesi bekliyoruz.” dedi.

Bu toplantılarda katılımcılar deneyimli kolaylaştırıcılarla birlikte çeşitli konular üzerinde derinleşme imkanı buldular. Yaratılan çemberlerde ele alınan konular arasında; öz-şefkat farkındalığı, farklı kültürel bağlamlarda etkili olabilme becerisi olarak tanımlanan “kültürel zeka,” empati veya duygudaş olma, karar verme becerilerini geliştirme ve sanal ortamda kolaylaştırıcılık yöntemleri gibi farklı temalar yer aldı.

Serinin her çift sayılı etkinliğini ATÖLYE Akademi’nin koç ve kolaylaştırıcı ağından bir uzman kolaylaştırırken, tek sayılı buluşmaları kolaylaştırıcılık buluşmaları ağından gönüllüler tasarlayıp kolaylaştırıyor.

Serinin bir sonraki etkinliğine ATÖLYE Akademi’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.