Connect with us

Sanat

Cevdet Erek ile Çevrimi Yorumlama Etkinliği

Published

on

Cevdet Erek

Cevdet Erek, Arter’deki galeri mekânına özel olarak tasarladığı sesli bir mimari yerleştirmeden oluşan Bergama Stereotip başlıklı kişisel sergisi çerçevesinde 1 Ekim Perşembe günü saat 19:00’da çevrimiçi bir yorumlama etkinliği gerçekleştirecek. Bergama Stereotip Üzerine” başlıklı etkinlikte sanatçı, Büyük Bergama Sunağı’nın mimarisini ve serüvenini hareket noktası olarak alan Bergama Stereo ile, bu yapıtının devamı ve bir varyasyonu olan Bergama Stereotip başlıklı yapıtı üzerine işitsel-görsel belgeler eşliğinde konuşacak.

Cevdet Erkek

 10 Eylül itibarıyla gerekli sağlık önlemleriyle yeniden açılan Arter, sonbaharı beş yeni sergiyle karşıladı. Arter’de devam eden Cevdet Erek: Bergama Stereotip ve Altan Gürman sergileri de tekrar ziyaretçiyle buluşurken yeni dönemin çevrimiçi etkinlikleri de başlıyor.

 Sanatçı ve akademisyen Cevdet Erek, yeni sezonda Arter’de devam eden Bergama Stereotip başlıklı kişisel sergisi kapsamında 1 Ekim 2020 Perşembe günü saat 19:00’da çevrimiçi bir yorumlama etkinliği gerçekleştirecek. Erek, Almanya’nın Bochum şehrindeki Turbinenhalle’de Ruhrtriennale kapsamında ilk kez 2019 yılında sergilenen, ardından Berlin’deki Hamburger Bahnhof Müzesi’nin tarihi binasında gösterilen Bergama Stereo ve Arter’deki galeri mekânına özel olarak tasarladığı Bergama Stereotip başlıklı kişisel sergisinin yapım süreçlerini, yapıta eşlik eden yayınlarda yer almayan detaylara odaklanarak anlatacak.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen “Bergama Stereotip Üzerine” başlıklı etkinlik ücretsizdir. Katılım için ayrıntılı bilgiye internet sitesinden ulaşılabilir.


Sitemizdeki haberlere buradan ulaşabilirsiniz.