Connect with us

Genel

ENKA Sanat Galeri’de Yeni Sergi: “Hayat Başka Yerde”

Published

on

ENKA Sanat, fotoğraf sanatçısı, akademisyen ve eleştirmen Laleper Aytek’in “Hayat Başka Yerde” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının Türkiye, Fransa ve Yunanistan’da çektiği siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan sergi, 10 Nisan’a kadar ENKA Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Hayat nerede? Hayat ne kadar? Hayat ne zaman?” sorularından yola çıkılarak oluşturulan sergi, Laleper Aytek’in 2016 – 2019 yılları arasında Türkiye, Fransa ve Yunanistan’da farklı şehirler, kıyılar ve adalarda çektiği otuz yedi siyah-beyaz fotoğraftan oluşuyor. Sergilenen eserler, çekimlerin yapıldığı mevsimler, coğrafyalar ve tarihlerden muaf herhangi bir zaman, mekân ve coğrafyaya mal edilmeden, sanatçının kendi tarihinden bakışını yansıtıyor.



Sergiye eşlik eden yayın, sanatçının kaleme aldığı ve sergiye zemin teşkil eden bir metin ve çevirisini Tahsin Yücel’in yapığı Marguerite Duras’ın “Sevgili” kitabına yazdığı önsözden bir alıntı içeriyor. Sanatçı sergiyi şu sözlerle tanımlıyor: “Hayat Başka Yerde” bir tanıklık hikayesi değil; ütopik bir tasavvur, cevapsız bir soru, zamansız bir iç dökme, yaşadıklarıma yahut aslında hiç yaşamadıklarıma bakma, içinden çıkılamayanın içinde hissedilenler, ufak hikayeler, bir hayat özlemi ya da eksikliği, silik rüyalar, bir gözden geçirme (ama asla temize çekme değil). Bir başkası için de (izleyici) kendi iç/saklı hikayesine bakmak üzere belki bir aralık oluşturabilir düşüncesiyle; bir yanını şiire, diğer yanını hiçbir yere dayamış bir “isyan” belki de kim bilir…”

Sergi, 10 Nisan 2020 tarihine kadar ücretsiz gezilebilir.  Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniiz.

niğde escort


ENKA Sanat Galeri’de Yeni Sergi: “Hayat Başka Yerde”


ENKA Sanat Hakkında

ENKA Sanat, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine, 1984 yılında, sanatın farklı dallarından başarılı sanatçılara ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri’ni vererek başladı. İlk etkinliğini, Açıkhava Tiyatrosu’nda 1989 yılında düzenledi. 1999 yılında mekânlarına önce Oditoryumu, ardından 2002 yılında Sanat Galerisi’ni ekleyerek hem etkinliklerini çeşitlendirdi hem de programını tüm yıla yaydı. 32 sene süresince 300’den fazla konsere, 360’dan fazla tiyatro oyununa, 120’den fazla sergiye, 300’e yakın film gösterimine, 50’den fazla dans ve performans gösterisine ev sahipliği yaptı; 7.000’e yakın sanatçıyı, 60.000’den fazla sanatseverle buluşturdu. Bugün, düzenlediği etkinliklerde sahne sanatları, müzik, sinema, plastik sanatlar gibi farklı sanat dallarından yenilikçi örnekleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ederken, alanında duayen sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de kapılarını açıyor. Faaliyetlerini ENKA Vakfı çatısı altında sürdüren ENKA Sanat, aynı zamanda geliştirdiği çeşitli iş birlikleri ve sponsorluk çalışmaları ile kurumlara destek sağlıyor.

Buraya tıklayarak sanatla ilgili diğer haberlerimize ulaşabilirsiniz.