Connect with us

Kitap

Evde Zaman Geçirirken Sağlığa Dair Bilgiler Edinin!

Published

on

İnkılâp Kitabevi, COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle evlerinde geçirdikleri sürede sağlıkla ilgili daha kapsamlı bilgiler edinmek isteyenlere, hamilelikten çocuk bakımına, doğumdan beslenmeye, aile ilişkilerinden cinselliğe birçok konuda önemli ve pratik bilgiler içeren bir seçki sunuyor. İnkılâp Kitabevi’nin tüm kitapları, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com’da!

 

9 Ay 10 Gün Hafta Hafta Hamilelik

Kağan Kocatepe

hamilelik

 9 Ay 10 Gün Hafta Hafta Hamilelik kitabı, hamile bütün kadınlar ve eşleri için olduğu kadar bebek sahibi olmayı planlayan anne-baba adayları için de mükemmel bir rehber kitap. Hamileliğin planlanmasından itibaren hafta hafta hamilelik süreci, doğum, bebek bakımı, emzirme, sağlık kontrolleri, çoğul hamilelikler, hamilelikte sık rastlanan şikâyetler ve daha pek çok konu hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevabını bu kitapta bulacaksınız. Anne-baba adayları kitabın tümünü okuyabilecekleri gibi, sadece Hafta Hafta Hamilelik bölümünü de okuyabilirler. Doğum konusunda Türkiye’nin en önemli isimlerinden Dr. Kağan Kocatepe, bilgisini ve deneyimlerini bu kitapla bütün anne-baba adayları ile paylaşıyor.

 

Cinsellik Rehberiniz

Kağan Kocatepe

hamilelik

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için…Cinsellik Rehberiniz

Cinsellik genellikle bireylerin üzerinde rahatlıkla konuşabildikleri bir konu olmadığı gibi, cinsel sorunların dışavurumu da pek çok insana zor gelir. Oysa sağlıklı bir cinsel yaşam her kadın ve erkeğin en doğal ihtiyaçlarından biridir ve bu konuda ne kadar bilinçli olunursa cinsel yaşamın kalitesi de o ölçüde artacaktır. Türkiye’nin en tanınmış Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe, Cinsellik Rehberiniz’de kadın ve erkek anatomisi, genital bölgelerin yapısı ve üreme sağlığı hakkında temel bilgiler verirken, âdet döngüsü, “ilk gece” ve eşcinsellik gibi merak edilen konulara da değiniyor…

 

Fertilite Doğurganlık Rehberi

Sezen Çakır

hamilelik

Doğurganlık için ideal kiloda mısınız? Günlük beslenme alışkanlıklarınız doğurganlık diyetine uygun mu? Doğru vitamin ve besin takviyelerini kullanıyor musunuz? Sigara alışkanlığının doğurganlık söz konusu ise bu kadar zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Düzenli olarak egzersiz yapıyor musunuz?

Çocuk sahibi olmayı yaşamınızda ilk kez düşünüyor olabilirsiniz ya da belki defalarca tüp bebek denemesi yaptınız ama başarısız oldunuz… Bu bilgiler ışığında gebe kalma şansınızı artırmayı istemez misiniz?

Sezen Çakır bu soruların-sorunların doğurganlığı nasıl etkilediğini tüm dünyada yapılmış olan bilimsel çalışmalara dayanarak açıklarken kitap, “Doğurganlığı Artırmanın Doğal Yolları”nı da tüm ayrıntılarıyla anlatıyor: “Her kadının ve erkeğin doğasında var olan çocuk sahibi olma yeteneğine ve bunun yaratabileceği mucizelere kalpten inanın. Henüz vakti gelmemiş olabilir ama inandığımız şey, bir gün mutlaka bize geri dönecektir. Biraz sabır, biraz inanç, biraz da bilinç. Unutmayın, mucizeler bile zaman alır.”

 

Huzurlu Ebeveyn, Mutlu Çocuk

Laura Markham

hamilelik

Yaratıcı ve huzurlu ebeveynler olmak istiyoruz ama çalkantılı kültürümüz ve gergin zamanlarımız bunu çok zor hale getiriyor. Bazen kendi duygularımıza ve üzerimizde hissettiğimiz baskılara o kadar saplanmış oluyoruz ki, çocuklarımızın neden olduğu en ufak bir aksilik bile bizi uçurumun eşiğine getirebiliyor. Ve uçurumdan aşağı yuvarlanırken, daha iyi ebeveynler olabilmek için neler yapmamız gerektiğini ezbere sayıp dökebiliriz: Daha sabırlı ve daha az gergin olmak, bağırmamak, daha yüreklendirici ve destekleyici olmak.

Huzurlu Ebeveyn, Mutlu Çocuklar bize, başarılı ebeveynliğin sırrını veren bir kitap. Her biri açık, pratik ve ilham verici olan bölümlerden birini okuyalım ve Dr. Laura Markham bize ruhlarımızı yenileyerek çocuklarımıza, bizden arta kalanları değil, onlara verebileceğimizin en iyisini nasıl vereceğimizi göstersin. “Huzurlu Ebeveynler Mutlu Çocuklar Yetiştirir” gibi bölümler, bize bu derin ama sıklıkla görmezden gelinen gerçeği hatırlatıyor.

 

Ailenizin Doktoru

Sue Davidson, Tony Smith

hamilelik

  • Soru-cevap yöntemiyle belirtilerinizi yorumlamanıza yardım edecek kullanımı kolay 150 tanı şeması
  • Bebeklere, çocuklara, ergenler ve yetişkinlere özgü tüm rahatsızlıklar için kullanılan özel tanı şemaları
  • Hastalıkların üstesinden gelmenizi ve ne zaman tıbbi yardım almanız gerektiğini anlamak için net ve pratik tavsiyeler
  • Basit ve adım adım uygulanabilen temel ilkyardım teknikleri
  • Vücut zindeliğinizi korumaya yardım edecek ipuçları
  • Genel tıbbi yöntemler ve ilaç tedavileri hakkında ayrıntılı bilgi

 

Doğal Doğum

Dr. Hakan Çoker (Söyleşi: Zuhal Eyüboğlu)

hamilelik

İnsanoğlu yaşamın pek çok alanında olduğu gibi bebeklerin dünyaya gelmesi gibi önemli bir olayda da doğallıktan uzaklaştı maalesef. Doğumların birçoğunun tıbbi bir neden olmasa bile bir ameliyat yöntemi olan sezaryenle sonuçlanması veya normalle sonuçlansa bile tıbbi müdahale oranlarındaki artış bunun en büyük ispatı sayılabilir. İşte doğal doğum ekolünde, bu durumun anne ve bebek açısından dezavantajlar getirdiği, eski doğum ritüelinin geri gelmesi ve bunun için de anne ve bebeğin içgüdüsel ihtiyaçlarına saygılı bir doğum ortamı oluşturulması gerektiği savunuluyor. Bu sayede doğumlar pozitif ve coşku ile anılabiliyor.

Türkiye’de doğal doğumu ilk savunan ve istikrarlı bir şekilde uygulayan doktorlardan biri olan Dr. Hakan Çoker, “İster normal, ister sezaryenle doğum yapın, ama her ikisinin de mümkün olduğunca doğalını yaşayın” diyor.

Toplum olarak doğum hakkında çok fazla şey bilmediğimizin, biliyorsak da bunların bir kısmının yanlış olduğunun farkına varan deneyimli Gazeteci-Sosyal Antropolog Zuhal Eyüboğlu, “Herkes doğumun doğasını bilmeli ve tıbbi bir sorun yoksa kadınlar içgüdüsel doğumu yaşamalı” düşüncesiyle Dr. Hakan Çoker’i soru yağmuruna tuttu. İki doğumunu da doğal doğum ekolü ile yapan gazetecinin 100 sorusuna, doktorun verdiği cevaplar anne-baba adaylarını, kendilerine ve bebeklerine yarar sağlayacak bir doğuma ulaştırmaya yardımcı olacak. Bu kitap, doğumla ilgili sadece anne-baba adaylarının değil, doğumu merak eden herkesin ufkunu açacak.

* Bebeğinize doğumu başlatma hakkını verin.

* Doğum hazırlığı, sadece bebek odası alışverişi değil; anne adayının bebeğinin dünyaya geleceği anı hedefleyeceği, fizyolojik ve zihinsel bir hazırlık olmalı.

* Doğa, kadına bebeğini dünyaya getirme aşaması için çok büyük bir güç ve donanım sağlamış. Anne adaylarının tek yapması gereken; bunun farkına varmak, cesaret kazanmak ve bunu savunmak olmalı. Bunun için ise doğum hakkında bilinçlenmeli ve mümkün olduğunca doğal bir doğuma hazırlanmalı.

 

28 Gün Yeter

Merve Bilge Atalay

hamilelik

Elinizdeki bu kitap sadece bir diyet kitabı değil; aynı zamanda sağlıklı yaşam kitabı, mutluluk kitabı, huzur kitabı, sevgi kitabı, spor kitabı, bir nebze hayat kitabı… Ve şu bir gerçek ki bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, kendinizden başka sihirli bir değneğe sahip değilsiniz. Bu yüzden içinizdeki sihirli güce iyi bakın ve inancınızı kaybetmeyin. Başaramayacağınızı, değiştiremeyeceğinizi, değişemeyeceğinizi söyleyenlere aldırış etmeyin –ki bu içinizdeki kötü ses bile olsa. Sadece 28 gün verin kendinize. Size garanti veriyorum her şey daha güzel olacak. Sadece 28 gün yeter! Değmez mi denemeye? Kendinize bir şans verin. Herkese verdiğiniz yüzlerce şanstan sadece bir tanesini kendinize verin…

 

Düz Göbek Sağlıklı Bebek

Merve Bilge Atalay

hamilelik

Anne olmaya karar verdiniz ama bedeniniz buna hazır mı? İsterseniz buradan başlayalım konuya ve devam edelim. Doğru ve sağlıklı beslenerek vücudunuzu hamilelik için hazırladınız ve sonunda o mutlu haberi aldınız… İşte hamilesiniz!..

Peki, hamilelikte kaç kilo almalı, ay ay nasıl beslenmelisiniz? Bence çok da fazla kilo almadan, sağlıklı ve güzel bir hamilelik kesinlikle hayal değil.

Sağlıklı ve güzel geçirilen 9 ay 10 gün geride kaldı… Anne oldunuz!.. Doğum kilolarınız var ama dert etmeyin. Sizin için hazırladığım bu kitap sayesinde doğumdan sonraki ilk 40 gün içinde sağlıklı beslenerek kilo verecek, üstelik sütünüzü artırıcı mucize besinler ve kürlerle tanışacaksınız.

Ayrıca, emzirme döneminden mama kullanımına, ek gıdaya geçiş sürecinden bebeğinize ay ay verebileceğiniz ek gıdaların listesine, bebekleriniz için beslenme tabloları ve örnek mönülere kadar ihtiyacını duyacağınız birçok konuyu sizin için ele aldım. Düz Göbek Sağlıklı Bebek ile bebeğiniz doğru beslenerek sağlıklı bir şekilde büyürken, siz de hem doğum kilolarınızla vedalaşacak hem de fit bir bedene sahip olacaksınız…

 

Bilgi için tıklayınız.


Sitemizdeki benzer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.