Connect with us

Gündem

İletişim Ajansı Victor Orbis’e Uluslararası Ödül!

Published

on

PTT AŞ’nin çözüm ortağı Victor Orbis İletişim Ajansı, PTT’nin pandemi dönemindeki toplum odaklı hizmet anlayışı ve yürüttüğü başarılı çalışmalarını konu alan afiş projesiyle Muse Creative Awards Ödülleri’nde Pazarlama & Kampanya kategorisinde Gold Winner (Altın Ödül) kazandı.

victor

Kovid- 19 hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan afiş projesi, Türkiye’ye uluslararası alanda başarı getirdi. PTT’nin iletişim ajansı olarak hizmet veren Victor Orbis’in, Türkiye’nin ilk grafik tasarımcısı İhap Hulusi Görey’den ilham alarak hazırladığı posterlerin, geçmişin izlerini taşıyan sanatsal bir dokunuşla toplumu bilgilendirdiği kaydedilerek ödüle lâyık görüldü.

International Awards Associate Inc. tarafından düzenlenen yarışma kapsamında Victor Orbis İletişim Ajansı’nın deneyimli illüstratörleri, tasarımcıları, metin yazarları ve sanat yönetmenlerinden oluşan ekibin hazırladığı sloganlar ve çizimlerden hazırlanan posterler, Cumhuriyet’in ilk döneminde modern toplumu bilgilendiren afişlere imza atan İhap Hulusi Görey’in anısını günümüze taşıyor.

Hazırlanan bu ödüllü tasarımlar, yakın bir dönemde PTT’nin Türkiye genelindeki yaklaşık 5 bin iş yerinde afiş olarak duvarları süsleyecek ve içeriğiyle toplumu bilgilendirecek.

“Ödül İhap Hulusi’nin anısına armağan”

Victor Orbis Ajans Kurucusu ve Başkanı Cemil Cengiz, Ajansın aldığı ödülü Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olan İhap Hulusi Görey’in anısına armağan ettiklerini dile getirdi. Cengiz, Görey’in Türkiye’nin ilk ilüstürasyon sanatçısı olmasından ilham aldıklarını ve buna göre posteri hazırladıklarını belirterek, “Öncelikle İhap Hulusi Görey hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Onunla ilgili makaleleri okuduk ve yaptığı işleri inceledik. Eserlerindeki tipografi kullanımını ve renk paletlerini araştırdık. O dönemin ikonik grafik tasarım çalışmalarını dikkate aldık, böylece onun karakteristik özelliklerini görünür hale getirdik.” dedi. İllüstratörler, tasarımcılar, metin yazarları ve sanat yönetmenlerinden oluşan ekipleri ile beyin fırtınası yaptıklarını ve İhap Hulusi’nin anlatım tarzına göre sloganlar hazırladıklarını kaydeden Cengiz, “Renk paletini belirledikten sonra eskiz yapmaya başladık. Görey’in imzasını aynı şekilde kullandık fakat imza üçgeni altına “saygıyla” kelimesini ekledik. Son olarak, ekip çalışmasıyla üç poster tasarladık.” ifadelerini kullandı.

Proje Ekibi:

Founder & CEO: Cemil Cengiz

Creative Director: Serdar Uyanık

Project Manager: Nazife Arısoy

Project Manager & Art Director: Gamze Eryaşar

Project Manager & Art Director: Dilanur Yıldırım

Artist: Azimet Ahmet

Copywriter: Nuri Türer

Copywriter: Semih Hekim

 

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz