Connect with us

Sanat

İzzet Keribar Kupası’nı Kazananlar Açıklandı!

Published

on

emre

Türkiye’nin değerli fotoğraf sanatçıları adına açtığı kupaları bir gelenek haline getirmeyi hedefleyen PhotoCup’ın düzenlediği İzzet Keribar Kupası’nda kazananlar belli oldu. Dünyanın farklı yerlerinde çekilmiş birbirinden başarılı 1.826 fotoğrafın yarıştığı “Gezi” temalı kupada 1.2 milyon oy kullanılırken birinciliği, tüm turları atlayarak finale kalan ve finalde de en çok oyu alan Üstün Özen’in fotoğrafı kazandı. En iyi fotoğrafların ve fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren kullanıcıların da ödül kazandığı İzzet Keribar Kupası’nda toplam 5.000 TL para ödülü dağıtıldı.

İzzet Keribar

Fotoğraf yarışmalarına yeni bir soluk ve heyecan getiren PhotoCup, ustalara saygı sunmak amacıyla, Türkiye’nin değerli fotoğraf sanatçıları adına açtığı kupaları gelenekselleştirmeyi hedefliyor. Ocak ayında Mehmet Turgut’un babası ve ustası Ahmet Turgut anısına düzenlenen yarışmayla başlayan Fotoğraf Ustaları Serisi, PhotoCup’ın usta fotoğrafçı İzzet Keribar adına açtığı kupayla devam etti. Fotoğraf sanatıyla 17 yaşında tanışan ve fotoğraflarında ışık, renk ve grafik öğelere ağırlık vererek kendine özgü stilini oluşturan İzzet Keribar adına düzenlenen “Gezi” temalı kupada, dünyanın dört bir yanından renkli kareler yarıştı.

1.071 fotoğrafçının toplam 1.826 fotoğraf yükleyerek katıldığı İzzet Keribar Kupası’nda, 12 gün süren oylamaların tüm turlarında toplam 1.2 milyon oy kullanıldı. Birinciliği Üstün Özen’in fotoğrafının kazandığı kupada İ. Kerem Öztürk’ün fotoğrafı ise ikinci oldu. Emre Bostanoğlu ve Lokman Dalgıç’ın yarı finalde yarışan fotoğrafları ise üçüncülüğü paylaştı. En iyi fotoğrafların ve en iyi fotoğrafçıların yanı sıra oy verenlerin de ödül kazandığı İzzet Keribar Kupası’nda toplam 5.000 TL para ödülü verildi.

Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma üye olabiliyor; kupaya fotoğraf yükleyerek katılabiliyor ve oy kullanabiliyor.