Connect with us

Gündem

“Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” Fotoğraf Kupası PhotoCup’ta Sona Erdi

Published

on

PhotoCup'ta

 PhotoCup’ta, çevre üzerinde oluşan tahribatı ve küresel ısınma tehdidini gözler önüne seren “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” temalı fotoğraf kupası sona erdi. İnsanın, insana ve çevresine en büyük zararı yine kendisinin verdiğini vurgulamak için “Fotoğraflar Bizi Kendimizden Koruyabilir Mi?” sloganıyla düzenlenen kupada birinciliği, Arif Miletli’nin Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çektiği fotoğrafı kazandı.

Fotoğraf yarışmalarını bugüne kadar görülmemiş bir formatta düzenleyen PhotoCup, insanlığın müşterek sorununa dikkat çekmek amacıyla “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” temalı bir fotoğraf kupası gerçekleştirdi. Birbirinden çarpıcı karelerin yarıştığı kupa, çevre kirliliğini ve buna bağlı olarak gelişen ve tüm dünyayı tehdit eden iklim krizini fotoğraflarla gözler önüne serdi.

Eleme usulüyle ilerleyen PhotoCup yarışmalarının tümünde olduğu gibi, “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” kupasında da kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirledi. 443 fotoğrafçının toplam 688 fotoğrafla yarıştığı kupanın birincisi, Arif Miletli oldu. Erdal Çalışkan’ın çarpıcı bir kuraklık fotoğrafıyla ikinci olduğu “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” kupasında, Osman Arsal ve Emre Ozan’ın yarı finalde yarışan fotoğrafları ise üçüncülüğü paylaştı. Alışılagelmiş yarışmalardan farklı olarak oy verenlerin de ödülü hak ettiğini düşünen PhotoCup’ta, en iyi fotoğrafların ve en iyi fotoğrafçıların yanı sıra oy verenler de ödül kazandı.

Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma üye olabiliyor; kupaya fotoğraf yükleyerek katılabiliyor ve oy kullanabiliyor.

PHOTOCUP HAKKINDA

Belirli aralıklarla ve farklı temalarda fotoğraf kupaları düzenleyen PhotoCup, katılımcıların gerek yükledikleri fotoğraflarla gerekse de karşılaşmalarda verdikleri oylarla ödüller kazanabildikleri, dünyanın en heyecanlı fotoğraf şampiyonası. Fotoğrafçı Niko Guido’nun özgün fikrinden doğan PhotoCup’ta; bir kupa için yüklenen fotoğraflar, alışılagelmiş yarışmaların aksine kupa başladığı an rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşiyor ve oylama başlıyor. Hem fotoğraf severlerin hem de önemli eğitmenlerden oluşan PhotoCup Masters’ın oylarıyla karşılaşmaları kazanan fotoğraflar bir üst tura geçiyor, başka bir fotoğrafla yeni bir karşılaşma yapıyor. Her turda yeniden başlayan heyecan günlerce sürerken, en çok oyu alarak tüm turları geçen ve final maçını kazanan fotoğraf şampiyon oluyor. Herkese açık yarışma platformu PhotoCup’ın eğlenceli formatı sayesinde sadece fotoğraf yükleyenler değil oy verenler de yarışma heyecanına katılabiliyor. Katılımcılar, tur atlayacak fotoğraflarda yaptıkları doğru tahminlerle en iyi oy verenler arasında yer alarak ödül kazanma fırsatı da yakalıyor.