Kitap
Tembel Fare Tini – 8: Futbolcu
Tembellik sportmenliğe yakışmaz Tini!
Ayla Çınaroğlu ile Mustafa Delioğlu’nun hayat verdiği ”Tembel Fare Tini”, sekizinci serüveni Futbolcu‘da bu kez topu ağlardan kurtarmaya çalışıyor!
Tini’nin kıvrak bir kaleci edasıyla okurunu selamladığı bu eğlenceli öykü, sporun hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine değerli paylaşımlarda bulunuyor.
Sporda en zorlu hedeflerin sıkı ve düzenli antrenmanla elde edilebileceğini vurgulayan kitap, başarıya ulaşmanın inanmaktan ve asla pes etmemekten geçtiğini hatırlatıyor.
Küçük Tini öylesine tembel ki…
Spor yapmaya ne mecali var ne niyeti. Televizyonda maçları seyrederken zaten sportif bir aktiviteye katılmış oluyor, üstüne bir de top oynaması mı gerekiyor? Oysa spor öğretmenlerine göre mutlaka okulun voleybol, basketbol veya futbol takımlarından birine katılmalı! Peki ama, hangisine? Spor yapmak hem yorucu hem sıkıcı! Hele bir de karar vermek… Evet, buldu! Koşmayacağı ve yorulmayacağı rol sizce ne olabilir?
Çocuklara spor bilinci aşılarken takım ruhunun önemine değinen Tembel Fare Tini – Futbolcu, erken yaşta başlanan spor faaliyetlerinin fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişime olan faydalarından bahsetmeyi de ihmal etmiyor.
Tembel Fare Tini – 8
Futbolcu
Öykü, 5 yaş ve üzeri
Yazan: Ayla Çınaroğlu
Resimleyen: Mustafa Delioğlu
Fiyat: 20,00 TL
Baskı Detayları: 32 sayfa, mat kuşe kâğıt, resimli, renkli baskı, karton kapak,
19,5×24,5 cm
ISBN: 9789755873558
Etikteler: Arkadaşlık, spor kültürü, okul yaşamı, arayış, sorumluluklar
Dağıtım Tarihi: Dağıtımda
Ayla Çınaroğlu’nun diğer kitapları için tıklayın |
Ayla Çınaroğlu Hakkında
1939 yılında Ankara’da doğan Ayla Çınaroğlu, 1961 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Bölümü’nü tamamlayarak grafiker olarak çalışmaya başladı. 1972’den bu yana çocuklar için yazmaya ve kitaplarının bir bölümünü resimlemeye devam eden Çınaroğlu’nun öyküleri ve şiirleri birçok çocuk dergisinde yayımlanmıştır. Türkçe ders kitaplarında da eserlerine yer verilen Çınaroğlu, bazı yurt dışı basın organlarında yazar ve çizer olarak tanıtılmıştır.
Ayla Çınaroğlu yazarlığa başladığı günden beri çocuklara kitabı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla pek çok okulda söyleşiler düzenlemektedir. Çınaroğlu, 1990-1993 yıllarında Türkiye’de ve yurtdışında sahnelenen Güngör Dilmen’in ”Ben Anadolu” oyunu için giysi ve çevre tasarımı uygulamaları yapmıştır. Kaleme aldığı bazı oyunları Devlet Tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatroları repertuvarlarına alınmıştır.
Ayla Çınaroğlu, 2006 yılında ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) önerisi ile IBBY (International Board on Books for Young People) Yazın Onur Listesi’nde (Certificate of Honur for Writing) yer almıştır. 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde adına özel bir sempozyum düzenlenen Ayla Çınaroğlu 2008 yılında ÇGYD tarafından IBBY Andersen ödülü Türkiye adayı olarak gösterilmiştir.
Sitemizdeki diğer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.