Connect with us

Gündem

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Online Düzeltmenlik Akademisi Gerçekleşti!

Published

on

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği Online Düzeltmenlik Atölyesi’nin ikincisi tamamlandı. Yoğun ilgi gören eğitimde, bir düzeltmenin bilmesi gerekenler hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Uzun yıllardır farklı yayınevlerinde editör ve düzeltmen olarak çalışan Dr. Erkan Irmak’ın eğitmenliğinde gerçekleşen eğitime tecrübeli düzeltmen ve editör Mustafa Çevikdoğan da konuk olarak, mesleğe dair deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 7-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Online Düzeltmenlik Atölyesi’ne katılanlara Türkiye Yayıncılar Birliği Eğitim Sertifikası verilecek.

türkiye

Türkiye Yayıncılar Birliği, 2012’den bu yana sürdürdüğü Yayıncılığa Giriş, Editörlük, İleri Editörlük, Yayıncılıkta Pazarlama-Satış eğitimleriyle Türkiye yayıncılığına nitelikli insan gücü katkısı vermeye devam ediyor. Koordinatörlüğünü Sevengül Sönmez’in yaptığı yayıncılık eğitimleri, alanın ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ederken yayıncılık profesyonellerinin de bir araya gelmesini sağlıyor. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda şekillenen ve yayıncılık dünyasının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan eğitimlere eklenen Online Düzeltmenlik Atölyesi de yoğun ilgi görüyor.

Zoom üzerinden yürütülen Online Düzeltmenlik Atölyesi’nin ikincisi 7-17 Ekim 2020 tarihleri arasında, yayınevlerinde bu alanda çalışmak isteyenlerin, editörlerin, basılı ya da dijital mecralarda yazı işleriyle uğraşanların katılımıyla gerçekleşti. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen düzeltmenlik meslek standartlarını içeren Online Düzeltmenlik Atölyesi’nde, herhangi bir yazıyı düzeltmenin kuralları anlatılırken farklı türlerdeki metinlerin ihtiyaçlarına yönelik bilgiler de uygulamalar eşliğinde aktarıldı.  Dr. Erkan Irmak’ın eğitmenliğinde yürütülen atölyenin son dersine ise, Can Yayınları’nda düzeltmen ve editör olarak çalışan Mustafa Çevikdoğan konuk olarak katıldı. Çevikdoğan, mesleğin değişen yönlerini aktardığı “Düzeltmenin hayatı, sorunları, tecrübeleri” başlıklı bölümde deneyimlerini paylaşırken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Kontenjanı hızla dolan Online Düzeltmenlik Atölyesi’nin üçüncüsü için yeni tarihler kasım ayının başında açıklanacak.

 

İletişim:           0212 512 56 02

Bilgi için:         [email protected]

turkyaybir.org.tr

 

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.


Sitemizdeki diğer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.