Connect with us

Kitap

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yeni Eğitimi Dijital Pazarlama Yoğun İlgi Gördü

Published

on

2012’den bu yana farklı konu ve seviyelerde düzenlediği eğitimlerle yayıncılık dünyasında nitelikli işgücünün artmasına katkıda bulunan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin yeni eğitimi Dijital Pazarlama’da ilk sınıfın dersleri tamamlandı! Büyük ilgi gören ve kontenjanı kısa sürede dolan atölyede “Dijital Pazarlamaya Giriş” eğitimi Uğur Nalbantoğlu, “Dijital Pazarlamanın Vazgeçilmezleri” eğitimi ise Doç. Dr. Erkan Saka tarafından verildi. Kitapların dijital mecralarda pazarlanması ve tanıtımı konusunda yepyeni bir ufuk açan Dijital Pazarlama eğitiminin yeni sınıfı için tarihler, ilerleyen günlerde açıklanacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği

Türkiye Yayıncılar Birliği, 2012 yılından bu yana yayıncılığı meslek edinmeyi düşünenlere ve yayıncılık sektörü çalışanlarına yönelik, farklı konu ve seviyelerde sertifika programları düzenleyerek sektörde nitelikli işgücünün artmasına katkıda bulunuyor. Koordinatörlüğünü Sevengül Sönmez’in yaptığı yayıncılık eğitimleri, alanın ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ederken yayıncılık profesyonellerinin de bir araya gelmesini sağlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerini çevrimiçi ortama taşıyan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Zoom üzerinden yürütülen eğitimleri katılımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Eğitimleri tamamlayan katılımcılara, Türkiye Yayıncılar Birliği Eğitim Sertifikası veriliyor.

İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda şekillenen eğitimlere, mart ayının ikinci yarısında Dijital Pazarlama atölyesi de eklendi. 13-23 Mart 2021 tarihleri arasında iki bölüm halinde gerçekleşen 8 saatlik eğitimde, geleneksel pazarlama yöntemleri hızla değişirken kitapları okura ulaştırmak için hangi mecraların kullanılması gerektiği, hangilerinin ne zaman ve nasıl etkili olacağı gibi sorulara yanıtlar arandı. Atölyede “Dijital Pazarlamaya Giriş” eğitimi, ulusal ve uluslararası birçok kuruma değişim, kurum kültürü ve iletişim stratejilerini yönetimi odağında danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde Stratejik İletişim Yönetimi konusunda dersler veren Uğur Nalbantoğlu tarafından verildi. “Dijital Pazarlamanın Vazgeçilmezleri” eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünde öğretimi üyesi olan ve bu bölümde dijital gazetecilik, yeni medya kültürleri, dijital antropoloji alanında dersleri veren Doç. Dr. Erkan Saka verdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği

Türkiye Yayıncılar Birliği, kontenjanı hızla dolan Dijital Pazarlama eğitiminin yeni sınıfı için tarihleri yakın zamanda açıklayacak.

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği