Connect with us

Sanat

Arter’in Çevrimiçi Çocuk Atölyesi “Gölgelerin Gücü Adına!” Başlıyor

Published

on

GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA

Arter’in farklı yaş gruplarından katılımcılara açık olan ve  büyük ilgi gören çevrimiçi çocuk atölyeleri yeni sezonda devam ediyor. Arter’in yeni açılan  Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinden yola çıkan “Gölgelerin Gücü Adına!” başlıklı atölye çalışması, 3 Ekim Cumartesi günü 11:00’de gerçekleşecek. 6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen ücretsiz atölyeye katılım kontenjanla sınırlı olduğundan [email protected] adresine yazarak kayıt yaptırmak gerekiyor.

“Gölgelerin Gücü Adına!”

 10 Eylül itibarıyla gerekli sağlık önlemleriyle yeniden açılan Arter’de, Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen çevrimiçi etkinlikler de başlıyor.

Yeni dönemin ilk çevrimiçi çocuk atölyesi 3 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 11:00’de “Gölgelerin Gücü Adına!” başlığıyla düzenlenecek. 6–9 yaş aralığındaki çocukların katılımına açık olan atölye, Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinde yer alan yapıtlardan yola çıkıyor. Işığın ve gölgenin etkilerinin gündelik nesneler aracılığıyla keşfedileceği çalışmada, çocuklar kâğıt üzerinde gölge oluşturma deneyleri yapacak; çizimleriyle biçim, mesafe ve boşluk kavramlarını yorumlayacaklar. Çocuklar atölyede farklı boyutlarda iki adet bardak ve iki adet oyuncak, el feneri, boya kalemleri, resim kâğıdı, kurşunkalem kullanacaklar. Katılımcıların çalışma ortamının loş olması öneriliyor.

Gölgelerin Gücü Adına!atölyesi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyeye [email protected] adresine yazarak kayıt yaptırmak gerekiyor.


Sitemizdeki benzer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.