Connect with us

Kitap

Kısa Ama Yoğun – Tek Seferde Bitirmelik Kısa Klasikler

Published

on

Bir oturuşta okunabilecek en çarpıcı Kısa Klasikler çağdaş illüstratörler tarafından özel olarak tasarlanan kapaklarıyla okurlarla buluşmaya devam ediyor.

Nyarlathotep

kısa

Nyarlathotep – Kısa Ama Yoğun

Korku ve gizem dolu öyküleriyle tanınan Howard Phillips Lovecraft’ın altı öyküden oluşan Nyarlathotep adlı seçkisi yazarın üslubunun ve hayal gücünün çok iyi örneklerini içeriyor: Tekinsiz, tarihsel gerçeklerle kurmacanın birbirine karıştığı “Evdeki Resim”, beklenmedik sonuyla okuru irkilten “Korkunç Yaşlı Adam”, yazarın külliyatı içinde mizah duygusuyla öne çıkan “Yüzyılı Sonlandıran Dövüş”, ürpertici bir mezarlık öyküsü olan “Mahzende”, şiirsel rüya anlatısı “Nyarlathotep” ve karanlık bir zihnin derinliklerine dalan kısa ama çarpıcı “Hafıza”.

#kısaklasikler #dünyaklasikleri #korkuklasikleri #gotik #gizem #ezoterizm

Yazar: H.P Lovecraft

Çevirmen: Betül Kadıoğlu

Dizi: Kısa Klasik

Tür: Öykü

Sayfa sayısı: 56

Fiyat: 8,00 TL 

H.P. LOVECRAFT, 1890’da ABD’de Rhode Island’da doğdu. Psikosomatik hastalıkları dolayısıyla sekiz yaşına kadar okula gitmeyen Lovecraft, okula başladığı ilk sene tekrar ara verdi, dört yıl sonra Hope Street Lisesi’ne devam etti. 1908’de liseden mezun olmadan hemen önce bir sinir krizi geçirdi ve diplomasını alamadı. Astronomi eğitimi görmek istediği Brown Üniversitesi’ne gidememek onun için çok uzun süre bir depresyon ve utanç kaynağı oldu. 1908-1913 yılları arasında edebî ilgisi şiire yöneldi, birçok şiir yazdı. 1917 yılında ilk bilimkurgu ve polisiye öykülerini yazmaya başladı. Yazar olarak en verimli dönemini meşhur kısa öyküsü Charles Dexter Ward Vakası ve Deliliğin Dağlarında’yı yazdığı Rhode Island’a döndükten sonra yaşadı. En üretken olduğu bu yıllarda iyice yoksullaşan yazar hayatta kalan teyzesiyle küçük bir pansiyona taşınmak zorunda kaldı. Ölümsüzleştiği eseri Cthulhu’nun Çağrısı’nı 1926’da kaleme aldı. Yüksek bir hayal gücü ve üstün bir tasvir yeteneğinin gotik edebiyatın doruklarına taşıdığı yazar 1937’de kanserden öldü.  tiktok takipçi satın al

BETÜL KADIOĞLU, 1979’da doğdu. TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Çevirmenlik ve editörlük yapıyor.


Uysal Kız

kısa

Uysal Kız – Kısa Ama Yoğun

Fyodor Dostoyevski’nin Uysal Kız adlı bu öyküsü bir gazete haberinden, gerçek bir olaydan yola çıkmakla birlikte yazarın da belirttiği gibi tümüyle düşsel boyutlara uzanıyor. 20. yüzyılın sadece romanını değil düşünce yaşamını da derinden etkileyen yazar, bir karakterin düşünceleri arasında gezinerek benzersiz bir öykü yaratmış. Karısının cansız bedeniyle karşı karşıya kalan ana karakterin vicdan azabı içinde, çaresizce neler olup bittiğini sorgulamasıyla başlayan Uysal Kız, yaklaşmakta olan bir felaketin gerilimini ve karakterlerin ruhsal derinliğini kusursuzca yansıtıyor.

 #kısaklasikler #rusklasikleri #evlilik #intihar #vicdanmuhasebesi #psikolojikgerilim

Yazar: Fyodor Dostoyevski

Çevirmen: Mehmet Yılmaz

Dizi: Kısa Klasik

Tür: Öykü

Sayfa sayısı:  80

Fiyat: 8,00 TL


Kısa Klasikler serisinin diğer kitapları: Gustave Flaubert: Saf Bir Yürek, Lev Tolstoy: Polikuşka, John Stuart Mill: Düşünce ve Tartışma Özgürlüğü Üzerine, Platon: Kriton ya da Görev Üstüne, Herman Melville: Kâtip Bartleby, Anton Çehov: Altıncı Koğuş, Öylesine Bir Hikâye; Alexis de Tocqueville: Demokratik Zorbalık, Henry David Thoreau: Yürümek, Émile Zola: Nasıl Ölünür, Arthur Schopenhauer: Mutlu Olma Sanatı, Edgar Allan Poe: Morgue Sokağı Cinayetleri.