Connect with us

Sanat

Emre Hüner’in Arter’deki Kişisel Sergisine Odaklanan Söyleşi 22 Haziran’da!

Published

on

emre

Emre Hüner’in Arter’de devam eden [ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı başlıklı kişisel sergisi bağlamında 22 Haziran Salı günü saat 19:00’da bir çevrimiçi söyleşi düzenlenecek. Emre Hüner, İz Öztat ve Aslı Seven’in gerçekleştirecekleri “[ELEKTROİZOLASYON]: Bir Kayıt Mekanizması” başlıklı söyleşi, serginin araştırma ve üretim süreçlerine odaklanacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Arter Öğrenme Programı, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinlikler sunuyor. Süreç odaklı atölyelerin ve çağdaş sanatı katılımcıların yorumuna açan rehberli turların yanı sıra Arter’in güncel sergilerinden yola çıkan çevrimiçi yorumlama etkinlikleri de devam ediyor.

22 Haziran 2021 Salı günü saat 19:00’da gerçekleşecek “[ELEKTROİZOLASYON]: Bir Kayıt Mekanizması” başlıklı çevrimiçi etkinlikte Emre Hüner, İz Öztat ve Aslı Seven, Hüner’in Arter’de devam eden [ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı başlıklı kişisel sergisinin araştırma ve üretim süreçlerine odaklanacaklar. Senaryo yazım süreci, kayıt tutma ve listeleme yöntemleri, doku ve malzeme deneyleri ve eklemlenmeler gibi konular çerçevesinde gerçekleşecek sohbette, Emre Hüner’in Arter’deki sergisi sanatçının pratiğinin bütünü bağlamında değerlendirilerek görsel bir arşiv ve terminolojisine dair ucu açık okumalar eşliğinde ele alınacak.

[ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı başlıklı sergi, yarı kurgusal bir senaryo metni etrafında şekillenmiş yeni üretimlerden oluşuyor. Hüner, film, roman veya mimari yapı gibi formlar arasında aracı bir unsur olarak gördüğü senaryoyu işlevinden bağımsızlaştırıyor ve nihai bir sonuca varmak yerine açık bir üretim yöntemi, bir senaryo yazım süreci öneriyor. Sergide yer alan heykeller, yerleştirmeler, fotogravürler, serigrafiler, film ve metinler, mecralar arasında dolaşarak ilerleyen, doğaçlamaya dayalı, performatif bir üretim sürecini yansıtıyorlar. Kaydetme, belgeleme, alıntılama, kalıp alma ve kopyalama gibi estetik jestler aracılığıyla serginin ve filmin mekânları, nesnelerin yüzeyleri ve dilsel alan arasında tekrarlanarak çoğaltılan formlar, nesnenin yapıt, prototip, araç, iz ve eyleyen olma potansiyelleri arasında hareket ettiği bir dünya kurgusu öneriyor.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen [ELEKTROİZOLASYON]: Bir Kayıt Mekanizması başlıklı etkinlik ücretsizdir. Katılım için ayrıntılı bilgiye etkinlik sayfasından, Arter’in güncel programına ise www.arter.org.tr adresinden erişilebilir.