Connect with us

Kitap

Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya Tutunuyor!

Published

on

PSİKOTERAPİST GÜLCAN ÖZER:

“KİMİMİZ VAN GOGH OLUYORUZ, KİMİMİZ EN ŞAHANE PORTAKAL REÇELİNİ YAPIYORUZ”

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, “Ben Okurum” adlı podcast’inin yeni bölümünde psikoterapist Gülcan Özer ile Irvin Yalom’un Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri adlı kitabını konuşuyor. Özer, varoluşçu psikoterapinin yaşayan en önemli temsilcilerinden biri olan Yalom’un, on hastasının terapi hikâyelerinden oluşan kitabı üzerinden, insanın hayattaki anlam arayışında herkesin farklı bir noktaya tutunduğunu “Kimimiz Van Gogh oluyoruz, kimimiz en şahane portakal reçelini yapıyoruz” diyerek özetliyor.


Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya


Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır “Ben Okurum”un yeni bölümünde Nietzsche Ağladığında ve Divan gibi romanlarıyla da dünya çapında bir şöhrete sahip olan psikiyatr Irvin Yalom’un seanslarına katılan on hastasının terapi hikayelerini içeren kitabı Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri adlı kitabını ele alıyor. Sohbetle bilgiyi buluşturan podcast’in yeni bölümünde Başarır’ın konuğu ise psikoterapist Gülcan Özer. İkilinin sohbeti psikolojinin, varoluş sancılarının çevresinde dolaşıyor, terapi odasından geçiyor, ölümün kaçınılmazlığına, yalnızlığa, insanın özgürlük ve anlam arayışına uzanıyor. “Ben Okurum”un yeni bölümünde 2020 yazı için gerekli gücü verecek bir söyleşi, güçlü kalemiyle hastalarıyla sınırla kalmayıp, birçok kişinin ruhuna dokunan bir terapist ve onun ilgi çekici kitabından bölümler dinleyenleri bekliyor.


Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya


“Ben Okurum”un yeni bölümünde varoluşçu psikoloji üzerine konuşan Gülcan Özer kitapla ilgili düşüncelerini ise, “İnsan kendi derinlere doğru inmeye başladığında orada yalnızlaşır. Ama başka insanların da düştüğünü kalktığını, hırpalandığını görmek insana cesaret veren ve yol almak için de umut veren bir hikâye. Ve işte Aşkın Celladı gibi kitaplar da bunu sağlıyor!” şeklinde dile getiriyor.

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.


Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya


“BEN OKURUM” HAKKINDA

Değişen medya düzeninde podcast’ler gün geçtikçe önem kazanıyor. Tüm dünyada sayısı hızla artan bu yeni mecra için Türkiye’de de durum farklı değil. Çoğunlukla sohbet ya da monolog ağırlıklı podcast’lerin arasında, nadir de olsa tematik yapımlar da ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en deneyimli yayıncılarından Deniz Yüce Başarır’ın imzasını taşıyan “Ben Okurum” adlı podcast de bu nadir yapımlardan biri.


Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya


“Ben Okurum”un her bölümünde farklı bir kitaba odaklanan Deniz Yüce Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken, yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Her bölümüne farklı bir ismin konuk olduğu “Ben Okurum”u bir arkadaş sohbeti gibi dinlemek de mümkün; kitaplar hakkında konuşan, tartışan, kitap sevgisini paylaşan dostların muhabbeti olarak… Ancak bu sohbetle sınırlı kalmayan podcast, söz konusu kitaptan alıntıları ve Deniz Yüce Başarır’ın kitapla ilgili bilgileri, kendi fikirlerini, yaşanmışlıklarını paylaştığı metinleri de kitap meraklılarına sunuyor. Birbirini tamamlayan, ustalıkla bir araya getirilmiş bu üç parçalı yapısı, “Ben Okurum”u diğer podcast’lerden ayıran en önemli özelliklerinden biri.


Anlam Arayışında Herkes Farklı Bir Noktaya


DENİZ YÜCE BAŞARIR HAKKINDA

Psikoloji okudu. Seslendirme sanatçılığı, çevirmenlik, televizyon programcılığı ve sunuculuğu yaptıktan sonra 2003 yılında editör olarak Doğan Kitap’ta yayıncılığa başladı. 2017 yılında yayın direktörüyken yayınevinden ayrıldı; aynı yıl genel yayın yönetmeni olarak hep kitap’ın kurucu ekibinde yer aldı. Geçtiğimiz yıl mart ayında bu görevinden de ayrılan Başarır, şu günlerde Storytel’de birçok kitabın sesi olarak ve “Ben Okurum” adlı podcast’iyle dinleyicilerle buluşuyor.

 

Diğer Haberlerimize Buradan Ulaşabilirsiniz.