Connect with us

Sinema

2020 Şubat’ın İlk Haftasında Vizyona Giren Filmler

Published

on

1-) Bal Ülkesi

Hatice Muratova Balkanlar’ın sarp dağlarında terk edilmiş bir köyde annesiyle birlikte yaşıyor. Geçimini yabani arıcılıkla sağlıyor, fakat arıların payını da gözetiyor, hatta arılarla konuşuyor, onlara şarkılar söylüyor. Piyasa denen kentli canavara, birden köylerine taşınıp para kazanmak için gözünü arılarına diken aileye ve doğaya karşı büyük bir mücadele yürütmek zorunda. Çekimleri üç yıl süren bu film insan-doğa ilişkisi üzerine düşünmek için önümüze yeni bir ufuk açıyor.  instagram takipçi hilesi 

2-) Aşk Tesadüfleri Sever 2

Ömer Faruk Sorak’ın Aşk Tesadüfleri Sever filminin, merakla beklenen devam filmi Aşk Tesadüfleri Sever 2, bir kez daha tesadüflerin aşka hizmet edişini anlatıyor. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak’ın birlikte üstlendiği “Aşk Tesadüfleri Sever 2”nin başrollerini Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz paylaşıyor. İki farklı dönemi anlatan film, geçmişin aşklarını günümüz ilişkileriyle karşılaştırırken seyircisini 1960’lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkaracak.

3-) Eltilerin Savaşı

Başrollerinde Gupse Özay, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ ve Uraz Kaygılaroğlu’nun oynadığı, senaryosunu Gupse Özay’ın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Onur Bilgetay oturuyor. İki elti arasındaki tatlı ve eğlenceli rekabetin anlatıldığı filmde sosyal medyanın aile yaşamına etkisi de komediyle harmanlanıp beyazperdeye yansıtılmakta.

4-) Sefiller

Stéphane, Paris banliyölerinden Montfermeil’deki Suçla Mücadele Timi’ne yeni katılmıştır. Ekibin deneyimli üyelerinden Chris ve Gwada ile birlikte çıktığı devriyelerde mahalledeki çeteler arasındaki gerginliği fark eder. Bir tutuklama esnasında olay kontrollerinden çıkar ve bu sırada farkında olmadan bir drone tarafından çekilirler. Artık Stéphane ve ekibi gittikçe büyüyen bu gerginliğin bir parçasıdır. Film, 2020 Altın Küre Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film adayı ve En İyi Uluslararası Film dalında Oscar adayı oldu. Son dönemde seyirciyi etkilemeyi başaran “La Haine (Protesto)” ve “City of God (Tanrıkent)” gibi kült filmlere de bir saygı duruşu niteliğinde.

5-) Tavşan Jojo

Taika Waititi’nin yönettiği Jojo Rabbit’te  II. Dünya Savaşı sırasında, Hitler’in gençlik kamplarında yer alan ve zihninde yarattığı Hitler’i en yakın arkadaşı olarak gören genç Jojo’nun, annesinin evlerinde genç bir Yahudi kızı sakladığını keşfetmesiyle gelişen olaylara tanıklık ediyoruz.

6-) Güller Ülkesi: Damascena

Bulgaristan’ın Kazanlık Köyü’nde yaşayan Techo’nun çocukluğundan bu yana gül yağı üretimindeki azmini ve başarısını ele alan Güller Ülkesi Damascena, aynı zamanda zorunlu göç döneminde Müslüman Türklere uygulanan asimülasyonu da objektif bir şekilde konu ediyor.