Connect with us

Spor

2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri Ankara

Published

on

BURASI  BENİM EVİM

2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri için A Milli Erkek Basketbol takımımız Ankara’daydı. GazeteFestivalTV olarak biz de takımımızın Karadağ ile olan mücadelesinde salondaki yerimizi almıştık. Millilerimiz Karadağ ile olan mücadeleden 79-69 galip ayrıldı.

Maç öncesi Millilerimizi desteklemeye gelen taraftarlar Ankara Spor Salonu’nda coşkulu bir eğlence ile karşılaştılar. Taraftarlar bando takımı eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Milli takımımız salonda Ankara taraftarının coşkulu tezahüratları ile karşılandı. Yakın zamanda kaybettiğimiz Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem maç öncesi anıldı.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Milli takımımız Scottie Wilbekin, Doğuş Balbay, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Ege Arar ilk beşi ile sahaya çıktı. Maç boyunca Ankaragücü taraftarının tüm salonu ateşlemesiyle maç heyecanı daha da arttı. Bu destek oyunculara da yansıdı.  Maç sonunda Ankara taraftarına teşekkürlerini eksik etmediler.

Biz basketbol severleri, özellikle Cedi Osman hayranlarını maç sonucu kadar sevindiren bir başka olay ise eski takım arkadaşı LeBron James’in maç öncesi Cedi Osman’a başarılar dilemesi oldu. Maç sonunda Cleveland Cavaliers takımının sosyal medya hesaplarından Cedi’nin istatistiklerini paylaşması ise gözlerden kaçmadı.

Maç içerisinde verilen aralarda kameralara yansıyan eğlenceli anlar, Angels of Dance adlı dans topluluğunun gösterileri maça renk kattı.

Akıllarda kalan bir soru da bu maçı kime yazmamız gerektiği oldu.  Dört oyuncumuzun çift haneleri gördüğü bu basketbol şöleninde uçan adam Doğuş Balbay’ın etkili savunması maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. FIBA tarafından  gecenin en iyi dördüncü hareketi seçilen bloğu tam anlamıyla benim evimde olmaz dedirtti. Gecenin en iyi hareketi ise Wilbekin’in pasını tamamlayan uçarak tamamlayan Furkan Korkmaz’ın basketi seçildi. aladağ escort

Tam olarak kendi oyunumuzu sergileyemezsek de maçı kazanmayı bildik. Grupta ikinci sıradaki yerimizi korurken lider İspanya’nın yenilmesiyle puan farkını bire indirdik. Bir sonraki maçımız ise bu gece Slovenya’nın evinde oynanacak. Güçlü rakibimiz karşısında Milliler sahaya 21.00’de çıkacak. Maç NTV’den naklen yayınlacak.