Connect with us

Kitap

Pedagog Ayşen Oy’un Yeni Çocuk Kitabı Yayında!

Published

on

Pedagog Ayşen Oy’un Yeni Çocuk Kitabı Yayında!

Pedagog Ayşen Oy’un çocuklara olağanüstü durumları anlattığı Sıra Dışı Durumlar Serisi’ne yeni bir kitap daha ekledi: Hastalık! İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Hastalık adlı kitap, özellikle 5-8 yaş arası çocuklara hastalıkları ve onlardan nasıl korunmak gerektiğini eğlenceli bir dille anlatan, bilgilendirici bir hikâye…

Okul öncesi setleriyle isminden bahsettiren pedagog ve yazar Ayşen Oy’un, bilgilendirici anlatımıyla dikkat çeken Sıra Dışı Durumlar Serisi’nden daha önce Ateşin Yaramaz Akrabası Yangın, Depremde Kendimizi Nasıl Koruruz, Dikkat Elektrik Var ve Ayrı Topraklarda Aynı Gökyüzü Altında adlı kitaplar yayımlanmıştı. İnkılâp Kitabevi şimdi de serinin beşinci kitabı Hastalık’ı çocuk okurlarıyla buluşturuyor.

Kızamıktan gribe pek çok hastalığı anlatan Hastalık kitabı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını da ele alıyor. Kitap, COVID-19 hastalığının tehlikelerini ve ondan korunma yollarını açıklarken didaktik olmaktan özellikle kaçınıyor. Çocukların asla sıkılmadan okuyacağı, eğlenceli bir dille kaleme alınan Hastalık, 5-8 yaş arası okuyucularını bekliyor.

Pedagog Ayşen Oy’un Yeni Çocuk Kitabı Yayında!

Pedagog Ayşen Oy’un kaleme aldığı Sıra Dışı Durumlar Serisi’nin yeni kitabı Hastalık, serinin diğer kitaplarıyla birlikte İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

 

AYŞEN OY HAKKINDA

1971 yılında Tekirdağ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü mezunudur. Bahçeşehir Koleji, Önde Koleji, TED Kuzey Kıbrıs Koleji ve Yakındoğu Okullar Grubu’nda rehberlik koordinatörlüğü ve rehber öğretmenlik; KKTC Uluslararası Final Üniversitesi’nde okutmanlık yaptı. Neşe Erberk Joyfull House, Bahçeşehir Üstün Dökmen Küçük Şeyler Anaokulu ve KKTC British Culture College’da pedagog olarak görev yaptı. 1999 Gölcük Depremi’nde Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nda supervisor olarak görev aldı, deprem bölgesinde aktif olarak çalıştı. Düşen THY Hollanda uçağından sonra Türk Hava Yolları Aile Destek Timi’nde pedagog olarak görev aldı. Öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yönelik 50’nin üzerinde seminer verdi. UNICEF, SCBWI (Society of Children Books Writers and Illustrators), Beylerbeyi Inner Wheels Club üyesidir. 1988 yılından bu yana çeşitli yayınevlerinde yazar ve editör olarak görev almaktadır. Mandolin Yayınları ile 10 yılı aşkın süredir bilfiil çalışmaktadır. 100’ün üzerinde yayımlanmış kitabı vardır. KKTC’de yaşamaktadır, TC ve KKTC vatandaşıdır. Evli ve bir erkek çocuk annesidir.

 

Diğer Haberlerimize Buradan Ulaşabilirsiniz