Connect with us

Kitap

22 Gün 22 Gece Sakarya İnkılap Kitabevi’nden Çıktı!

Published

on

Yokluk içinde süngülerle girilen topyekûn bir savaştan kanla yazılan bir zafer destanına… Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu’nun, Türk bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’ni anlattığı yeni kitabı 22 Gün 22 Gece Sakarya İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.    

22 Gece 22 Gündüz Sakarya

Naim Babüroğlu’nun belgesel-anlatı türündeki yeni kitabı 22 Gün 22 Gece Sakarya’da okurlar, Viyana ile başlayarak 238 yıl süren Türk toprak kaybı ve geri çekilişinin hangi şartlar altında durdurulduğunu okuyacak; Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş ustalığına bir kez daha hayran kalacaklar.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır!” sözleriyle savaş sanatına başka bir boyut kazandırdığı Sakarya Meydan Muharebesi’ni ustalıkla kaleme alan Naim Babüroğlu, zaferin her anını ayrıntılarıyla anlatıyor. Adını savaş tarihine altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal’in, Yunan’a karşı savaşırken bir yandan İstanbul Hükümeti’ne karşı mücadele verdiğine de değinen yazar, Türk askerinin bağımsızlık aşkını, gelecek kuşaklar için bir kez daha gururla yazıyor.

Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu’nun yeni kitabı 22 Gün 22 Gece Sakarya, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!


Sitemizdeki benzer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.