Connect with us

Kitap

Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın Kazananı Belli Oldu

Published

on

Edebiyat dünyasına soluk katacak yeni yazarlar ortaya çıkarmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli anısını yaşatmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Seyhan Livaneli Öykü Yarışması”nın kazananı belli oldu.

Seyhan Livaneli

Bu yılki konusu “Utanmak” olarak belirlenen Seyhan Livaneli Öykü Ödülü’nün kazananı “Dev Masalı” ve “Tavşan Avı” öyküleriyle Güray Işık oldu. Zülfü Livaneli’nin kurul başkanı olduğu seçici kurul 600’den fazla öyküyü değerlendirmeye aldı. Seyhan Livaneli’nin doğum günü olan 22 Ocak olarak açıklanan ödül töreni, pandemi önlemlerinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Edebiyat dünyasına yeni yazarları kazandırmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli hatırasını yaşatmak amacıyla Bu yıl 2’ncisi düzenlenen yarışmaya bu yıl 600’ün üzerinde aday başvurdu. Düzenleme kurulu ve Edebiyatist Yayınevi yayın kurulu, gelen öyküleri hem yönetmeliğe uygunluk hem de yazım hatası veya belirgin anlatım sorunu gibi açılardan inceledi ve uygun olanları, adayların adı görünmeyecek biçimde seçici kurula iletti.

Zülfü Livaneli, Hakan Akdoğan, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Menekşe Toprak, Barış İnce ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, belirlediği 4 finalist arasında yaptığı ikinci tur değerlendirmesinde ödülü Güray Işık’a vermeyi kararlaştırdı. Bu yılın kazananı Güray Işık’ın kitabı Eylül ayında Edebiyatist Yayınevi tarafından yayınlanacak. Seyhan Livaneli’nin doğum günü olan 22 Ocak’ta yapılması planlanan ödül töreni pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.