Sinema
“Teaching Women’s Filmmaking” Kadın Sinemacılara Daha Çok Yer Verilmesini Amaçlıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölümü tarafından her yıl “Sinema ve Televizyonda Toplumsal Cinsiyet” temasıyla düzenlenen konferans serisinin üçüncüsü “Teaching Women’s Filmmaking” başlığıyla, 16-17 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl film eğitiminde kadın sinemacılara daha çok yer verilmesi hedefi ile yola çıkılan online konferansta akademisyen ve “video essayist” (video denemeci) Catherine Grant ana konuşmacı olarak ağırlanacak. Grant etkinlikte pedagoji ve görsel-işitsel eleştiriye odaklanan çalışmalarıyla yer alacak. Disiplinlerarası pedagoji, yaratıcı pratikler, belgesel gibi temaların vurgulanacağı sanal konferans uluslararası konuşmacıların ve dinleyicilerin de katılımıyla gerçekleşecek.
“Teaching Women’s Filmmaking” konferansı iki gün sürecek
Etkinliğin ilk günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Tunç 2019’dan bu yana yapılan ve çıktıları uluslararası akademik yayına dönüşen konferansların feminist film çalışmaları alanındaki önemini ve 2022 konferansının temasını açıklayacak. Farklı başlıklarda üç panelin ardından saat 18:30’daki ikinci oturumda Catherine Grant kadınların film yapma pratiğini görsel işitsel deneme yoluyla öğrenmeye ve öğretmeye dair bir sunum yapacak. Çevrimiçi konferansın ikinci günü ise panellerin ardından 2019’da kaybettiğimiz yönetmen Agnès Varda’nın 65 yıllık fotoğraf, film ve sanat pratiğinin sinema eğitimindeki yeri üzerine bir açık oturumla sonlanacak. Akademisyen Sandy Flitterman-Lewis’in yöneteceği oturumun katılımcıları Libertad Gills, Jenny Chamarette, Nadine Boljkovac, Alan Williams, Feride Çiçekoğlu ve Colleen Kennedy-Karpat olacak.
Etkinliğe katılmak isteyenlerin https://bit.ly/
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:
İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. 1.000 kişiyi aşkın bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 20.000’i aşkın öğrencisi ve 50.000’e yakın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2020 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.