Connect with us

GFTVBlog

Bir Kadının Yaşamından 24 Saat – GFTV’den Kitap İncelemeleri

Published

on

Olağan üstü bir kitap, aslına bakarsanız üzerine çok bir şey söylemeyeceğim bir kitap. Modern klasik. Yazar da aynı şekilde eminim herkesin her kitabını hayranlıkla okuduğu bir yazar. Stefan Zweig, 1881’de Avustralya’da doğmuş. Roman, uzun öykü, tiyatro, deneme, şiir, seyahat, anı türlerinde yirmiden fazla eseri var. Hepsi de birbirinden kıymetli ve okurken çok şey öğrenebileceğiniz, sizi düşündüren aynı zamanda çok keyif alacağınız eserler. Satranç’ı okumuştum ilk kez ve ardı ardına okumaya devam ettim. Bir Kadının Yaşamından 24 Saat, beni inanılmaz şaşırtan bir kitap oldu, büyük bir ustalıkla yazıldığını düşünüyorum. Hayatının sadece 24 saatini anlatıyor 67 yaşındaki Bayan C, asla unutamadığı, kimseye anlatamadığı o 24 saati. Beni etkileyen kısımsa yazarın, bir kadının ağzından bu denli samimi bir dille yazabilmiş olması.

Bir Kadının Yaşamından

 Fransız Rivierası’nda küçük bir pansiyonda kalan bir grubun arasında evli bir kadın, orada tanıştığı yakışıklı ve herkesin hayran olduğu bir gençle kaçıyor. Olayın ardından pansiyon sakinleri kadını acımasızca yargılamaya başlıyor. Sadece bir kadın onu savunuyor, duygularına peşinden gitmesini takdir ediyor. Kadının bu tutumu Bayan C’ye cesaret veriyor ve Bayan C hayatını değiştiren, yıllarca içinde saklamak zorunda kaldığı o günü kadına anlatmaya başlıyor. Bayan C için o 24 saati anlatmak çok zor bir durum ve okurken eminim siz de bu zorluğu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Bir Kadının Yaşamından 24 Saat’i okumadıysanız kesinlikle okumanız gereken bir eser, çok kısa bir çırpıda okuyacaksınız. Ve size tavsiyem İş Bankası Kültür Yayınları’nı tercih etmeniz. 

Diğer kitap yazılarımız için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yazar: Pelin Güvenir