Connect with us

Kitap

Evdeyim, Sinan Tuzcu Okuyorum!

Published

on

İnkılâp Kitabevi #evdekalkitaplakal etiketiyle, küresel COVID-19 salgınına karşı alınan sağlık önlemleri nedeniyle evlerine kapanan okurlara yazarlarının eserlerinden öneriler sunmaya devam ediyor. Başarılı oyuncu Sinan Tuzcu’nun gerilim yüklü ilk romanı Böcek ve yarım kalmış aşkları anlatan ilk hikâye kitabı Aşkın Kursağında Kalan, inkilap.com’un yanı sıra dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde okurları bekliyor!

Sinan Tuzcu

Sinan Tuzcu ’nun ilk romanı Böcek akıcı dili, sürprizlerle dolu konusu ve gerilim dozu yüksek atmosferi ile dikkat çekiyor. Gazeteci Aylin Uncu’nun istihbaratçıların peşinde olduğunu öğrenmesiyle başlayan, gerilim ve macera yüklü süreci anlatan Böcek, Türkiye’nin siyasal gerçeklerine ve güncel gelişmelere de yer veriyor. Hayatı boyunca bağımsız gazetecilik yapmak uğruna mücadele veren ve doğruları yazmaktan asla çekinmeyen Uncu, çok önemli haber ve röportajlara imza atar. Fakat yaptığı haberler nedeniyle istihbarat teşkilatlarının hedefi haline gelir. Hayatı kısa bir süre içinde kaçma-kovalama hikâyesine dönen Aylin Uncu, artık en yakınlarından dahi şüphe etmeye başlamıştır. Asıl büyük şoku ise, yıllardır hayatının her anının bir “Böcek” tarafından takip edilip raporlandığını anladığında yaşar. Artık atacağı her adım hem Türkiye’ye hem de kendi hayatına dair çok önemli bilgileri edindiği bir yolculuğa işaret edecektir. Aylin, içine düştüğü bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünürken, asıl büyük şok hiç ummadığı bir yerden gelecektir.

 

Sinan Tuzcu

Başarılı oyuncunun, Böcek’in ardından yine İnkılâp Kitabevi’nden çıkan ilk hikâye kitabı Aşkın Kursağında Kalan ise, birbirinden farklı hikâyelerle yarım kalmış aşkları anlatıyor. Her bir hikâyede okuyucuyu farklı bir yolculuğa çıkaran Sinan Tuzcu, bu kitabında da Türkiye gerçeğini atlamıyor. Her biri kurgu olsa da içinde yaşanan her olayın gerçek olduğu hikâyelerin orta yerinde ise aşk duruyor. Aşkın Kursağında Kalan, iyiliğin ve kötülüğün ortasında kalanları, hayata tutunamayanları, tutunup düşünleri, yel değirmenlerine karşı Don Kişot olmayı, hayatta kalmak için acımasız davranmayı, bazen de kendini yok saymayı anlatıyor.

 

Sinan Tuzcu’nun Böcek ve Aşkın Kursağında Kalan kitapları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

 

SİNAN TUZCU HAKKINDA

Gaziantep’te doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Çeşitli tiyatro oyunlarında, sinema filmlerinde ve TV dizilerinde rol aldı. Kaleme aldığı ilk oyun olan Sürmanşet, BKM ve İstanbul Halk Tiyatrosu ortaklığı ile sahnelendi. Urfalıyam Ezelden ve Kehribar dizilerinin hikâye ve senaryolarını yazdı. İlk romanı Böcek 2017’de yayımlandı. Aşkın Kursağında Kalan, farklı zamanlarda yazılmış öykülerini aşk teması ile bir araya getirdiği ilk hikâye kitabıdır.

Bilgi için tıklayınız.


Sitemizdeki benzer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.