Connect with us

Kitap

Okuma Kültürü Projeleri Canlı Yayınında Anlatılıyor!

Published

on

okuma

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) destek verdiği 6 pilot projenin yöneticileri, Instagram canlı yayınlarında projelerini anlatıyor! Ankara, İstanbul, Adana ve Konya’da, okuma kültürünü yaygınlaştırma hedefiyle gerçekleştirilen pilot projelerin uygulama ve etki süreçleri kamuoyuyla paylaşılarak, bu konuda çalışmak isteyen herkese örnek olması hedefleniyor. 4 Kasım’da başlayan yayınlar, kasım ayı boyunca OKUYAY Platformu’nun Instagram hesabından yapılacak.

okuma

 T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, Ankara, İstanbul, Adana ve Konya olmak üzere 4 ilde toplam 6 pilot proje uygulanmasına destek oluyor.

Okuma Kültürüne Yönelik Pilot Projeler Instagram Canlı Yayınında!

OKUYAY Platformu’ndan hibe almaya hak kazanan 6 proje; Adana’dan Nöbetçi Kütüphane’nin “Süper Okurlar” adlı projesi, Kütüp-Anne Platformu’nun Ankara ve Konya’da yürüttüğü “Kütüphane Şehri Projesi”, İstanbul’dan Şehir Dedektifi’nin “İstanbul’u Okuyorum” ve Nilay Yılmaz’ın “Sıradışı Meydan Okumalar” projeleri ile OKUYAY Platformu’nun yürüttüğü Sesli Okuma Günü projesinden oluşuyor. Haziran 2020’de başlayan projelerin bazıları sonlanırken bazıları da halen faaliyetlerini sürdürüyor.

OKUYAY Platformu, kasım ayı boyunca Instagram hesabından yapılacak bir dizi canlı yayınla pilot projelere dair deneyimleri herkese ulaştırmayı hedefliyor. Proje yöneticilerinin yapacağı canlı yayınlarda, pilot projelerin nasıl planlandığı, hangi faaliyetlerin yürütüldüğü, kimlere ulaşıldığı, nasıl geribildirimler alındığı, sürdürülebilirlik hedefleri üzerine konuşulacak. OKUYAY Platformu’nun canlı yayın takvimi aşağıdaki gibi açıklandı:

  • 6 Kasım Cuma              18.00    “İstanbul’u Okuyorum” Şehir Dedektifi İnisiyatifi – Gizem Kıygı
  • 10 Kasım Salı               19.00    “Kütüphane Şehri” Kütüp-Anne Platformu – Merve Yavuzdemir
  • 17 Kasım Salı               18.00    “Sıradışı Meydan Okumalar” Nilay Yılmaz
  • 19 Kasım Perşembe     19.00    “Sesli Okuma Günü” OKUYAY Platformu – Ezgi Berk
  • 25 Kasım Çarşamba     19.00    “Süper Okurlar” Nöbetçi Kütüphane – Cemil Sobacı