Connect with us

Tiyatro

ENKA Sanat Sahnesi’nde Ödüllü Oyun: Fotoğraf 51

Published

on

ENKA Sanat Sahnesi’nde Ödüllü Oyun: Fotoğraf 51 

DNA, x-ışınları, fosfatlar ve hırslı bir yarışın ortasında ‘yaşamın sırrını’ bulmaya çalışan bir grup bilim insanı anlatan Fotoğraf 51, 10 Mart Salı günü saat 20.30’da ENKA Oditoryumu’nda sahne alıyor. Yaşamın sırrını arayan insanın kendini kusurlu kılan özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken oyun, bu sorunsalı merkeze alarak denklemin parçası haline getiriyor. Sevilen oyun, bilimin ne kadar kesin değerler üzerine kurulu olsa da onu yapan kişilerin seçimlerinden, yeteneklerinden, karakterlerinden, korkularından, hatta aşklarından bağımsız düşünülemeyeceğini vurguluyor.

 Ödüllü Oyun Fotoğraf 51 ENKA Sanat Sahnesi’nde Seyircisiyle Olacak

Geçen yıl aralarında “Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri”, “Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri” ve “Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri”nin bulunduğu pek organizasyondan ödülle dönen başarılı oyun, “kusursuzu” arayan “kusurlu” insanı anlatıyor.

ENKA Sanat Sahnesi’nde

#iyikarşılaşmalar


Etkinlik programı için enkasanat.org, facebook- twitter- instagram @enkasanat adresleri takip edilebilir.

ENKA Sanat Hakkında

ENKA Sanat, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine, 1984 yılında, sanatın farklı dallarından başarılı sanatçılara ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri’ni vererek başladı. İlk etkinliğini, Açıkhava Tiyatrosu’nda 1989 yılında düzenledi. 1999 yılında mekânlarına önce Oditoryumu, ardından 2002 yılında Sanat Galerisi’ni ekleyerek hem etkinliklerini çeşitlendirdi hem de programını tüm yıla yaydı. 32 sene süresince 300’den fazla konsere, 360’dan fazla tiyatro oyununa, 120’den fazla sergiye, 300’e yakın film gösterimine, 50’den fazla dans ve performans gösterisine ev sahipliği yaptı; 7.000’e yakın sanatçıyı, 60.000’den fazla sanatseverle buluşturdu.   Bugün, düzenlediği etkinliklerde sahne sanatları, müzik, sinema, plastik sanatlar gibi farklı sanat dallarından yenilikçi örnekleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ederken, alanında duayen sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de kapılarını açıyor. Faaliyetlerini ENKA Vakfı çatısı altında sürdüren ENKA Sanat, aynı zamanda geliştirdiği çeşitli iş birlikleri ve sponsorluk çalışmaları ile kurumlara destek sağlıyor.